Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 15.04.2014.
23:35
Beta A

EU ministri: Pojačaćemo saradnju s NATO zbog Rusije

Ministri odbrane zemalja članica EU dogovorili su se da pojačaju saradnju sa NATO-om, zastrašeni ruskim akcijama protiv Ukrajine i onim što bi Kremlj mogao da uradi ubuduće.

EU u strahu od Rusije: Šta će sledeće da uradi?!
 

Generalni sekretar NATO, Anders Fog Rasmusen došao je u Luksemburg da informiše ministre o tome šta Alijansa radi kao reakciju na, kako kažu zapadne vlade, rusku kampanju pritisaka i zastrašivanja prema Ukrajini, i da zatraži "jacanje saradnje" sa Unijom na vojnom planu.

"Potrebno je da više zajednički sprovodimo obuke i vežbe... tako da smo spremni za šta god donosi budućnost", rekao je Rasmusen novinarima.

Mnoge članice EU su i članice NATO, kao što su Britanija, Nemačka i Francuska, ali druge, kao Finska, Švedska, Irska, Austrija i Kipar, nisu.

EU zvaničnici rekli su da je Rasmusen naišao na razumevanje. Francuski general Patrik de Ruzje, predsedavajući Vojnog odbora EU, rekao je da su ministri odbrane EU u diskusiji uglavnom odobrili jačanje veza između EU i NATO u svim oblastima, od razvoja vojnih kapaciteta do priprema i učestvovanja u samim operacijama.

Maćej Popovski, zamenik šefice Spoljne službe EU, rekao je da su nedavne akcije ruskog predsednika Vladimira Putina podstakle članice EU da preispitaju svoje obaveze u oblasti odbrane, u velikoj meri zanemarene zbog teške ekonomske situacije.

Američki zvaničnici stalno kritikuju relativno niske budžete za vojsku u mnogim evropskim zemljama smatrajući da američki poreski obveznici na kraju snose nefer deo troškova.

Rasmusen je rekao novinarima da je "Ruska ruka" jasno vidljiva u Ukrajini.

"Rusija treba da prestane da bude deo problema i da počne da bude deo rešenja", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.04.2014. 23:44
Amerika kaže buuuuu, a Evropljani odmah ruku u džep. Hajdemo avioni, kamioni samo dvesta 'iljada, do isteka zaliha. Još jedan od uspeha amera i opravdanja postojanja NATO u budućnosti ah, ha,ha. Neka im Rusi upale mrak i završe priču.
Utorak 15.04.2014. 23:51
"Američki zvaničnici stalno kritikuju relativno niske budžete za vojsku u mnogim evropskim zemljama smatrajući da američki poreski obveznici na kraju snose nefer deo troškova." Крајње је време да истерате из нато-пакта ове европске курве и постанете свој на своме ,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online