Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 16.04.2014.
18:37
Beta A

Nemačka: Rusijo, povuci vojnike s granice

Nemačka je pozvala Rusiju da povuče svoje vojnike sa granice sa Ukrajinom i pokušala da ublaži retoriku iz izveštaja ruskih državnih medija u kojima se navodi da je Berlin kazao da Moskva podstiče separatističko raspoloženje među Rusima u istočnoj Ukrajini.

Razgovarali su ovog puta samo preko telefona (Foto: Arhiva)
 

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je (telefonom) s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i rekla mu da njegova zemlja ima "glavnu odgovornost" za smirivanje situacije, kaže portparol nemačke vlade Georg Strajter.

"Kontinuirano snažno prisustvo ruske vojske duž ukrajinske granice, i kontinuirano zapaljivo izveštavanje ruskih državnih medija, koji se takođe prate u istočnoj Ukrajini, destabilizujući su faktor", rekao je Strajter novinarima.

Prema njegovim rečima, i jednu i drugu stvar proruski separatisti vide kao znak da Moskva podržava njihov oružani ustanak. Strajter je odbio da kaže da li Merkelova deli Putinov stav, koji su preneli ruski mediji, da Ukrajina rizikuje da sklizne u građanski rat.

"Nemačka vlada nije zainteresovana za izbor reči koje bi dovele do eskalacije situacije", rekao je on.

U Nemačkoj od početka ukrajinske krize raste antirusko raspoloženje. Ranije ove nedelje, najprodavaniji list Bild pozvao je da iz memorijalnog centra vojniku oslobodiocu u Berlinu budu uklonjena dva tenka iz sovejetske ere.

Strajter je odbacio taj predlog, navodeći da nemačka vlada "poštuje ovaj specijalni memorilani spomenik palim borcima Crvene armije tokom Drugog svetskog rata" i vodiće računa da taj spomenik ostane takav kakav je.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.04.2014. 18:44
Posle pada berlinskog zida 25 miliona Rusa je ostalo van matične države, ja sam čuo tako ali tačno ne znam; ako Rusija nije smetala ujedinjenje dve Njemačke, Njemci nemaju pravo da prigovaraju Rusima koji hoće da se priključe svojoj državi.
Sreda 16.04.2014. 18:45
Е ако швабе кажу да Руси морају у касарне .....Дабогда те послушали и ушли у касарне у берлину, минхену, франкфурту итд.
Sreda 16.04.2014. 18:51
Putin je stvarno nadcovek...jer ne postoji covek koji bi izdrzao sve ove prljavstine i imbecilne lazi kojima se sluze ove zapadne nakaze.Ova retardirana babetina ponavlja jedno te isto mesecima...kao da je papagaj..Ne znam da li se radi o bezobrazluku ili su oni stvarno skupina retardiranih reptila koje nista ljudsko u sebi nemaju.Poslati svoju vojsku u drugu drzavu koja se granici sa Rusijom,na granicu sa Rusijom.... a onda pozivati Rusiju da povuce vojsku sa svoje granice koja se nalazi unutar Rusije ne moze svako.To moze samo neka ekstremno pokvarena osoba..P.S .Zamrsio sam ovo ali nadam se da vas moj tekst ni priblizno nece iznervirati kao nebuloze ove babe....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online