Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 17.04.2014.
08:48 >> 12:19h
Srna A

Ubijena trojica prorusa u Mariupolju

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je da su tri proruska demonstranta ubijena u sukobu sa ukrajinskim snagama bezbednosti u Mariupolju na Azovskom moru. Prema preliminarnim podacima, tri demonstranta su ubijena, 13 je ranjeno, a 63 je privedeno, rekao je Avakov.

Proruski demonstranti napali ukrajinsku vojsku

U napadu koji se dogodio prošle noći, učestvovalo je 300 ljudi, a odbile su ga snage Ministarstva unutrašnjih poslova, koje se oslanja na pripadnike Nacionalne garde, naveo je ministar. Ukrajinske vladine snage nisu imale gubitke, naveo je Avakov i dodao da su zarobljena 63 napadača.

12.04 - Raspušta se 25. Vazdušno-desantna brigada ukrajinske vojske, čija se jedna jedinica predala prorusima, objavio je ukrajinski predsednik Aleksandar Turčinov. On je rekao da će ta grupacija "čiji su vojnici pokazali kukavičluk... biti raspuštena ,a odgovorni za tu akciju će odgovarati pred sudovima". Na snimcima koje je juče prenela televizija Raša tudej (RT) vidi se veliki broj građana koji uzvikiuju "Vojska je sa narodom!" i aplaudiraju. RT je navela da su vojnici prešli na stranu pobunjenika jer ne žele da se bore protiv stanovništva.
09.32 - Ukrajinska vojna komanda povući će 15 oklopnih transportera iz Kramatorska u region Dnjepropetrovska, prenosi Itar tas. Okopnjaci, koje su meštani blokirali nedaleko od sela Pčelkina, južno od Kramatorska, vraćaju se u mesta stalnog rasporeda u Dnjepropetrovsku. Dogovoreno je da vojnici u povlačenju zadrže oružje i opremu. Tokom blokade nije bilo izveštaja o sukobima sa lokalnim stanovništvom. 

Napad na na stražarska mesta je izveden zapaljivim bombama i oružjem, prema navodima ministra. Pripadnici Nacionalne garde su uzvratilil vatru, a stiglo im je i pojačanje jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

Specijalne ukrajinske snage i dalje tragaju za "oružanom grupom", naveo je ministar i dodao da su zaplenjeni oružje i "ruski terenski telefoni".

Pročitajte još:

Ukrajinska vojska na istoku zemlje

* Ukrajinski fašisti: Ubićemo sve rusko!

* Zašto je toliko važan istok Ukrajine?

* Ukrajinska vojska ušla u Slavjansk!

* Ukrajinski vojnici na strani prorusa?

Prorusi već nekoliko dana drže vladine zgrade bod blokadom u Mariupolju
 

Mariupolj, luka sa 450.000 stanovnika na Azovskom moru, drugi je po veličini grad u oblasti Donjeck - centru proruske pobune u istočnom delu Ukrajine, koji se graniči s Rusijom.

Pobunjenici su u Mariupolju u nedelju bez otpora zauzeli sedište lokalne vlasti i podigli zastavu "republike Donjeck".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.04.2014. 08:56
Banderovci požar slamom gase i Ukrainu tako žele da spase.
Četvrtak 17.04.2014. 15:57
a ova protivteroristicka akcija ukrajinskih nacista zapela negde izgleda a?? hahahah.....e jadnici jedni..vi cete da idete u akciju..hahahaha,pa znaju vojnici na ciju ce stranu..na stranu dobra..a ne zla...svaka cast 25-oj. Vazdušno-desantnnoj brigadi
Četvrtak 17.04.2014. 11:57
http://rt.com/on-air/putin-question-answer-people/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online