Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
32
Subota 19.04.2014.
12:57
telegraf.rs A

Putin se sprema da pripoji Serbiju!

Ukrajinski regioni u kojima se trenutno kuva, koji su proglasili nezavisnost i traže pripajanje Rusiji, i u koje je Kijev poslao vojsku ne bi li uspostavio red i povratio suverenitet, isti su oni u koje je Ruska Imperija naselila Srbe iz Austrije sredinom 18. veka kako bi osigurala taj deo svoje granice prema ondašnjem Poljsko-litvanskom kraljevstvu, Turskoj i Krimskim Tatarima, otkriva portal telegraf.rs.

Sad je na redu i Serbija: Vladimir Putin
 

Postojale su dve srpske oblasti. Nova Serbija je ustanovljena 1752. godine na teritoriji današnje Kirivogradske oblasti sa centrom u Novomirgorodu, a u nju se se naselili Srbi sa teritorije današnje Vojvodine gde su osnovali mnoga sela koja su nazvali po ugledu na mesta iz kojih su došli. Tako smo tamo imali Sombor, Vršac, Suboticu, Mošorin, Vukovar, Pančevo, Zemun, Kovin, Varaždin, Bečej, Kanjižu, Sentu, Suboticu, Slankamen, i tako dalje. Zapovednik Nove Serbije bio je Janko Horvat.

Slavenoserbija se nalazila na teritorijama današnjih Luganskih i Donjeckih oblasti, na desnoj obali reke Donjeck između ušća reka Bahmut i Luganj. Osnovana je 29. maja 1753. godine, bila je pod upravom Senata, a imala je istu svrhu kao Nova Serbija: da se nasele nenastanjene oblasti i zaštite od neprijatelja. Gde je već bilo Ukrajinaca, Rusi su ih proterali. Centar je bio u gradu Bahmutu. Srbi iz ove oblasti služili su u Bahmutskoj husarskoj regimenti, a zapovednici su im bili pukovnici Rajko Preradović i Jovan Šević.

Slavenoserbija se nalazila na teritorijama današnjih Luganskih i Donjeckih oblasti
 

Nova Serbija i Slavenoserbija postojale su tek nešto više od jedne decenije, a ugašene su 1764. godine ukazom carice Katarine Velike kada Srbi više nisu bili potrebni zbog teritorijalnih proširenja Rusije.

Već tada su Srbi mahom bili nestali, jer su utopljeni u pravoslavno more postali Rusi i Ukrajinci (verovatno bi se slično desilo sa celim srpskim narodom kad bi postao ruska gubernija). Možda su sada na suprotnim stranama, i pucaju jedni na druge.

Pročitajte još:

Sa Krimom je sve počelo

* Prorusi "zavode red" u Slavjansku

* Ruske trupe na granici sa Ukrajinom!

* Dobrodošli u Razjedinjene Evropske Države

* Sad i Transdnjestar traži pripajanje Rusiji

* Proglašena Nezavisna republika Donjeck

* Krim proglasio nezavisnost i traži pripajanje Rusiji! Mobilizacija Ukrajinaca

POVEZANE VESTI

Subota 19.04.2014. 13:03
+ Наш Председник Владимир Путин + + Спаси Србе и припоји нас са Моћном Русском Мајком+ .
Subota 19.04.2014. 13:07
SRBIMA JE DRUGA DOMOVINA RUSIJA ZATO SRBI PRAVE BALKANSKU RUSIJU.
Subota 19.04.2014. 13:10
Pa kako ćete da se zovete kad vas pripoji putinko? Malosrbi ili Rusi? :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online