Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.04.2014.
02:30
Vesti A

Milion za trag do ubice

Udvostručenjem ranije raspisane nagrade na milion dolara, policija u Viktoriji veruje da će doći do izuzetno važnih informacija, kojima bi mogli da reše gotovo zaboravljena ubistva Dimitrosa Beliasa i Džordža Germanosa. Iako su žrtve likvidirane u razmaku od dve godine, policija opravdano sumnja da je su im presudile iste ubice.

Australijska policija ponudila je nagradu od milion dolara za infomracije koje će pomoći u rasvetljavanju dva ubistva (Foto: Ilustracija)
 

Belais je usmrćen na parkingu Sent Kilda Roudu 1999, dok je Germanos upucan 2001. Njegovo telo pronađen je u Armadejl Parku. Germanos je bio poznati saradnik i prijatelj s većim brojem osoba iz melburnskog podzemlja.

Detektiv Džon Poter iz Jedinice za krvne delikte, podsetio je javnost kako se opravdano veruje da postoji veza između ubistva Beliasa i Germanosa.


- U oba slučaja umešano je podzemlje, verujemo da su iste osobe ili osoba odgovorne za ubistva - rekao je Poter.


Visokom novčanom nagradom policija želi da podstakne ljude, koji znaju nešto o zločinima, da im se jave.


- Verujemo da će nam ljudi pomoći, verovatno da je strah koji su ranije imali, sada prošao. Ukoliko nam pomognete da rešimo ove slučaje, zaštitićemo vaš integritet, a takođe će te možda dobiti i novčanu nagradu - naglasio je detektiv.

Dapčeviću 14 godina nema traga


Prva raspisana nagrada 2002. za razrešenje ubistva Dimitrosa Beliasa iznosila je 100.000 dolara.


Kao što smo već pisali, Milorad Dapčević, bliski prijatelj Dimitrosa Beliasa, nestao je pre 14. godina, pošto je svedočio o događaima oko jednog ubistva u podzemlju. Od tada mu se gubi svaki trag, ali policiji nikada nije zvanično prijavljen njegov nestanak.


Dapčević je dao izjavu u policiji oko ubistva koje se dogodilo 14. septembra 1999, a to je zapravo bio i poslednji put kada je viđen živ. Policija gotovo sa sigurnošću veruje da je Dapčević ubijen.


Misteriozni nestanak Dapčevića, tek nedavno je otkriven kada je policija odlučila da obnovi slučaj oko hladnokrvnog ubistva Beliasa, a pokušali su ponovo da kontaktiraju Dapčevića, koji mu je bio lični prijatelj.

Smrt na parkingu

Ubijenog Beliasa (38) iz Brajtona, na parkingu su pronašli čistači dok je ležao u lokvi krvi ispred Sent Kilada Rouda. Belias je 1994. bio osuđen zbog učešća u prevari oko lažiranja podataka o vlasništvu nekretnina vredne 330.000 dolara. Međutim, u to vreme policija nije smatrala da je to bio motiv njegove likvidacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online