Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 04.05.2014.
20:27
Srna A

"Ukrajinu čeka sudbina SFRJ"

Poslanik ruske Dume iz stranke "Jedinstvena Rusija" Mihail Markelov smatra da, posle tragičnih događaja u Odesi, Ukrajinu očekuje sudbina bivše Jugoslavije, a da rukovodstvo te zemlje mora da odgovara za stradanje civila pred Haškim tribunalom.

Pakao u Odesi mogao bi skupo da košta Ukrajinu
 

"Posle masakra u Odesi, priprema za masakr u Lugansku i drugim gradovima, počeli smo da uviđamo da Ukrajinu očekuje sudbina Jugoslavije u najgoroj varijanti", istakao je Markelov, prenose ruske "RIA Novosti".

Markelov je podsetio da su pred sud u Hagu izvedeni bivši predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milošević i ratni komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, kao političko i vojno lice građanskog rata.

Pročitajte još:

U požaru stradali proruski aktivisti

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Monstrum pucao na masu koja je bežala od požara u Odesi

* Napad prorusa na policiju u Odesi

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ljudi iskaču iz zgrade u plamenu u Odesi

* "Putine, šalji tenkove u Ukrajinu"

"Bilo bi logično da, po identičnoj šemi, u Hagu hitno počne proces i protiv takozvanog, apsolutno nelegalnog, rukovodstva iz Kijeva", naglasio je Markelov.

On je pozvao svetsku zajednicu da osudi tragediju u Odesi i za uništenje sopstvenog naroda okrivi one koji su to i dopustili.

"Celokupna međunarodna zajednica mora danas da se saglasi da ovo više nije samo sukob. Ovo nije sukob interesa, niti politički konflikt. Ovo je uništenje sopstvenog naroda. To danas svi shvataju. Ovo nije jedna akcija, već sistem za uništenje jugoistoka Ukrajine", naglasio je Markelov.

Većinu od ukupno 46 žrtava čine profederalni aktivisti, koji su se zatvorili u zgradu Doma sindikata u Odesi. Nemiri su počeli masovnom tučom u ulici Grečeskaja u ovom gradu. Tuču su izazvali navijači iz Harkova i članovi "Desnog sektora", koji su odlučili da organizuju marš na ulicama Odese, što je izazvalo reagovanje profederalnih aktivista.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.05.2014. 20:40
Jel' to nama poslanik Dume (i ne samo on) nešto nagoveštava, a mi ne želimo to da čujemo, ili mi se samo čini ?
Nedelja 04.05.2014. 23:08
Свако изгледа има своје интересе, а предњачи интерес ЕУ и САД! Њихови фашисти одлично обављају посао! И без повода изазивају крвопролиће! Треба им једном за сва времена показати место!
Nedelja 04.05.2014. 22:01
иста судбина,само тамо се намерили на Путина,а он за разлику од нато мајмуна гледа да заштити своје а не узме туђе
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online