Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 12.05.2014.
18:57
Beta A

Išinger miri Rusiju i Ukrajinu

Nemački diplomata Volfgang Išinger biće posrednik OEBS-a u rešavanju ukrajinske krize, izjavio je danas predsedavajući OEBS-a Didije Burkhalter.

Foto: Ilustracija
 

"Ukrajinska vlada je prihvatila naš predlog da se ambasador Išinger imenuje za posrednika OEBS-a" u razgovorima predstavnika vlasti, ukrajinskog parlamenta i regiona, posebno na istoku Ukrajine, rekao je Burkhalter na sastanku sa šefovim diplomatija EU u Briselu.

Išinger, stručnjak za međunarodne odnose, bio je ambasador Nemačke u SAD i Velikoj Britaniji. Bio je predstavnik EU u posredničkom timu SAD, EU i Rusije u pregovorima o statusu Kosova. Učestvovao je na pregovorima u Dejtonu kojim je okončan rat u BiH.

Predsedava Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji koja svake godine okuplja šefove država ili vlada, ministre inostranih poslova i odbrane, kao i bezbednosne stručnjake.

Burkhalter je ocenio da je "presudan trenutak krize" i ministrima predstavio plan OEBS-a za iznalaženje političkog i mirnog rešenja situacije u Ukrajini.

On je najavio da će OEBS za predsedničke izbore 25. maja u Ukrajini organizovati jednu od najvećih misija u istoriji te organizacije. "Na terenu je već 100 posmatrača OEBS-a, a njima će se uoči izbora pridružiti još 900", rekao je Burkhalter.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.05.2014. 19:27
А,што мировни посредник неби био неко из: Бразила,Индије,Чада,Зимбабвеа,Индонезије,Сингапура...
Ponedeljak 12.05.2014. 19:33
Sta god napravili cionisti skupa sa laznim komunjarom-totalitarcem ali prvestveno rusofobom Bzezinjskim, ne ide kako treba. Raspada se plan za Libiju, Siriju, sad i za Ukrajinu. Pre toga Irak i Afganistan. Momci sredise novi vek Amerike toliko, da ih danas ne vaze ni partneri u EU.:-) Ne samo da ih Rusi osramotise pred celim svetom, vec sad i posvadjase EU sa US / VB. Sta misli EUroblje, to pokazuju ankete, :-). Sad svaka republika trazi svoju ekonomiju i budzet, a onda ode i MMF sa parama. Samostalnim republikama Rusi oprastaju dug, pa ce da ih bude samo vise :-).Cekaj zimu. Rusija dobiva bogati istok i na kraju centar s Kijevom, a EU Lvov, dugove i milione nacista na svoju teritoriju.
Ponedeljak 12.05.2014. 19:34
Moža će pregovarati da onih dvadeset posto ukrajne što podržavaju Fašiste ostane u Ukrajinu pod nekim novim uslovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online