Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 13.05.2014.
13:12
Srna A

"Nove članice NATO-a slave fašizam"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je Zapad da zemlje koje su se nedavno pridružile NATO savezu govore i čine "sve što žele jer su pod kišobranom Alijanse" i pokušavaju da prekroje istoriju i glorifikuju fašizam, navodi se u depeši iz 2008. godine koju je objavio "Vikiliks".

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije
 

U depeši pod nazivom "Ne znači ne: Crvena linija Rusije po pitanju proširenja NATO-a" Lavrov, takođe, naglašava da je Rusija ubeđena da proširenje bloka nije zasnovano na bezbednosnim razlozima, već da je reč o zaostavštini hladnog rata.

Lavrov je upozorio da je malo verovatno da će članstvo u Alijansi pomoći u jačanju demokratskih vlada, preneo je "Glas Rusije".

"Rusija je zabrinuta da bi snažne podele u Ukrajini u vezi sa članstvom u NATO-u, gde se većina etničkih Rusa protivi članstvu, mogle da vode do velikog razdora, uključujući nasilje ili, u najgorem slučaju, građanski rat", navodi se u depeši.

Pročitajte još:

Pripadnici zloglasnog "Desnog sektora"

* VIDEO: Ovako deluje "Desni sektor"

* Ukrajinska vojska krvnički ubija civile

* Šta se zaista dogodilo u Odesi?

* "Desni sektor u Odesi žene silovao, muškarce ubijao, i na kraju zapalio"

Šef ruske diplomatije rekao je danas da se ukrajinska armija bori zajedno sa neonacistima protiv svog naroda. "Zapad ignoriše činjenicu da se ukrajinska armija bori zajedno se neonacistima protiv svog naroda", rekao je on.

Lavrov je dodao da zvaničnici EU i SAD odbijaju da komentarišu činjenicu da je ukrajinska vojska dobila naredbu da se bori protiv svog vlastitog naroda zajedno sa neonacistima.

On je podsetio da su u februaru, u vreme sukoba na Majdanu u Kijevu, ministri odbrane zemalja NATO saveza i generalni sekretar Alijanse govorili o neprihvatljivosti intervencije oružanih snaga Ukrajine u političkom procesu i insistirali na neutralnosti vojske.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.05.2014. 13:11
ШУГАВЕ ЧЛАНИЦЕ НАТО-А РАЗУМЕЈУ САМО ГОВОР БАТИНЕ,ТАКО СЕ РУСИЈА МОРА ПРЕМА ТИМ ГАДОВИМА И ПОСТАВИТИ
Utorak 13.05.2014. 13:31
Najbolji dokaz je TVORevina hrvatska. Veštačka TVORevina slavi i stare (41) i nove (91) fašiste.
Utorak 13.05.2014. 13:35
Nato je Fašistička organizacija koja ubija nedužne svuda u svetu zato što neće da pristanu da su NATO robovi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online