Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 22.05.2014.
02:25
Lj. Ivanović - Vesti A

Uspon ekstremizma u EU (3): Agresivna omladina

Fašistička i nacistička ideologija definisali su slovenske narode kao nižu vrstu, kojoj se sprema istrebljenje, odmah pošto se taj posao završi sa Jevrejima i Romima. Danas su u mnogim slovenskim državama, čak i u samoj Rusiji, nikli pokreti, organizacije i partije koje na ekstreman način spajaju nacionalna osećanja sa socijalizmom. Upravo taj model je u svom nacionalsocijalizmu imao Adolf Hitler, a danas u Moskvi deluje boljševičko-nacionalna partija!

Ukrajinski neonacisti
 

Aktivisti za ljudska prava upozorili su na opasnost od nacionalističkih pokreta. Svetlana Ganuškina, predsednica NVO Građanska inicijativa, veruje da pokret privlači onu grupaciju Rusa koji nisu zadovoljni svojim životnim uslovima. Za mnoge su takve ideje "sredstvo kojim će kanalisati svoju agresiju", rekla je za Interfaks.


Neonacionalističke grupe su sve organizovanije i sve masovnije po broju svojih ratobornih pristalica što je šokiralo vlasti i mnoge Ruse. Uz zapaljivi miks indoktrinirane

Uspon ekstremizma u EU:

1. Hitlerovi brkovi na zastavi Evrope

2. Banke važnije od ljudi

ruske omladine i radnika koji dolaze iz većinom muslimanskog Severnog Kavkaza i bivših sovjetskih država centralne Azije, Moskva je postala fokusna tačka rasnih tenzija.
Rasno nasilje je eksplodiralo 11. decembra 2010. kada je oko 7.000 nacionalista marširalo u blizini Kremlja, skandirajući rasističke slogane i napadajući prolaznike neslovenskog izgleda, što je tadašnji predsednik Dmitrij Medvedev nazvao pogromom.

Više od 1.300 ljudi uhapšeno je tih dana u Moskvi, u nastojanju policije da spreči veće sukobe ruskih ultranacionalističkih grupa i došljaka sa Kavkaza, koji su nameravali da izađu na protest. Ruski ultranacionalisti, velikom većinom veoma mladi, shvatili su poziv Kavkazaca na okupljanje kao izazov na obračun.

Ukrajinska lomača

 

U Ukrajini se dogodio preporod ideologije fašizma, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, navodeći i da je tragedija u Odesi od 2. maja 2014. čist fašizam. Tog dana su pristalice ukrajinskih krajnjih desničara i neofašista iz desnog sektora sabili proruske demonstrante u lokalni Dom sindikata, a potom zgradu zapalili, te je tako stradalo više od 40 ljudi.


- Nećemo dozvoliti obnavljanje fašizma u Evropi i tim pre u Rusiji i nećemo dozvoliti da se gurnu pod tepih činjenice o tragediji u Odesi, kao što to pokušava da uradi vladajuća koalicija u Ukrajini, skrivajući rezultate istrage od javnosti. Dugo godina u Evropi zatvaraju oči na to da ideologija fašizma zadobija nove pristalice, kako njihovi usmerivači vrbuju nove sledbenike, organizuju marševe u čast bivših esesovaca, koji su u Nirnberškom procesu priznati za zločince - rekao je ruski ministar inostranih poslova za Itar-TASS.


SUTRA - Uspon ekstremizma u EU (4): Šleperske bande iz Afrike

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.05.2014. 10:26
Nacisti će uvijek biti GUBITNICI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online