Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 22.05.2014.
19:19
Vestionline A

Izraelski vojnici streljali Palestinske tinejdžere nasred ulice

Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) osudila je izraelsku vojsku za "namernu egzekuciju", kako je nazvala pogibiju dva palestinska tinejdžera, koje su prošle nedelje ubili izraelski vojnici. Osuda je usledila pošto je objavljen video snimak incidenta do koga je došla organizacija Odbrana za decu Palestine.

Ubijeni mladići u tom trenutku nisu predstavljali opasnost
 

Na snimku se vidi da su dva mladića pogođena za vreme zatišja u sukobima između demonstranata, koji su bacali kamenice, i vojnika kraj zatvora Ofer u Beituniji, na Zapadnoj obali, prenose izraelski mediji.


"Snimak pokazuje nezakonito ubistvo, jer nijedno dete nije predstavljalo direktnu i neposrednju opasnost po život u vreme kada je na njih pucano", rekao je Rifat Kasis direktor organizacije.


On je naglasio da ti akti izraelskih vojnika mogu da se graniče sa ratnim zločinima i izraelske vlasti moraju povesti ozbiljnu, fer i pomnu istragu kako bi počinioci odgovarali za svoje zločine.

Hanan Ašravi, član izvršnog komiteta PLO izdala je saopštenje u kome osuđuje "namernu egzekuciju dva palestinska tinejdžera Muhameda Mahmuda Odeha i Nadima Sima Navare koji su smrtno pogođeni pravim mecima ispred zatvora Ofer prošle nedelje".


Odgovarajući na objavu snimka jedinica portparola izraelske armije je navela da je u četvrtak prošle nedelje bilo "nelegalnih i nasilnih nereda u Beituniji" i da je snimak objavljen tendenciozno i ne odražava nivo nasilja u neredima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.05.2014. 19:55
Da li će Amerika, Evropska Unija da uvedu sankcije Izraelu zbog ovog masakra?? Da li će vojnici makar disciplinski odgovarati zbog ovog zločina? Da li je ovo zadnji zločin izraelskog rukovodstva i vojske? Naravno da je odgovor NE...
Četvrtak 22.05.2014. 22:33
kako vas nije sramota tako da pisete..a kako je bilo 1999 kada su nas siptari gadjali kamenicama ..nismo pucali na njih i ostalo ali ti isti sto su nas gadjali kamenicama sutra su drzali puske u ruke i pucali na nasu policiju ..ne opravdavam ovo sto su pucali na njih ali jednostavno..sta ima da gadjaju vojnike?..zasto da ih gadjaju?..sta na njihovoj su zemlji pa ih zato gadjaju....dajte ne pricajte tako..palestinci se ponasaju kao siptari 1999 ama bas isto..gadjaju provociraju rane vojnika..i psole kada ovi zapucaju kuku lele zlocinci i ubice..sta ima da ih provociraju!!
Petak 23.05.2014. 05:58
Ne razumem ove snimke, deluje sve izrezirano: padovi kao u kaubojskim filmovima, drugari odmah trce ne bojeci se i ne sklanjajuci se od dalje pucnjave, vec uzdignuti bez straha prizivaju ostale , a tu su naravno i spremni kamermani, mozda za zoom i neke kesice sa crvenom bojom. Gluma i isceniranje i trovanja i ubistava su nam vec dobro poznati u arapskom svetu, neki su to bas dobro uvezbali. Naslov je neprikladan, a cini mi se i gornje diskusije nepotrebne. Ne tvrdim da nije bilo pravih ubistava u toj nesretnoj zemlji, naprotiv, ali ovo je providno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online