Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 02.06.2014.
19:58 >> 20:59h
Beta, Srna A

Šta je bilo na sastanku NATO-Rusija?

Ambasadori 28 zemalja NATO-a sastali su se danas u Briselu s ruskim kolegom prvi put od pripajanja Krima Rusiji, što je dovelo do zaoštravanja odnosa Moskve i tog vojnog saveza.


Foto: Ilustracija

Savet NATO-Rusija održao je dvočasovni sastanak u sedištu Alijanse u Briselu, na zahtev ambasadora Rusije Aleksandra Gruška, rekla je portparolka NATO-a Oana Lungesku.

"Razmena mišljenja je bila veoma otvorena", kazala je ona i dodala da su obe strane iznele svoje stavove.

"Treba da nam svima bude cilj nalaženje rešenja koje će poštovati međunarodno pravo, uključujući teritorijalni integritet Ukrajine, i doprineti evro-atlantskom miru i bezbednosti", rekao je generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen posle susreta.

Kako je, međutim, saopšteno, na tom "formalnom" sastanku nisu donete nikakve "odluke". Ovaj sastanak prvi je takav susret od 1. aprila, od kako je NATO,
posle pripajanja Krima, odlučio da obustavi praktičnu saradnju s Rusijom, ali ne i politicki dijalog.

Generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen konstatovao je da postoje osnovne razlike u stavovima Alijanse i Rusije o ukrajinskoj krizi, izjavila je portparol Alijanse Oana Lungesku.


"Rasmusen je zaključio da se suštinski razlikuju stavovi Alijanse i Rusije o krizi i njenom nastanku, šta se dešava i kako da se pronađe rešenje", dodala je Lungesku nakon sastanka savjeta Rusija-NATO u Briselu.

Ona je dodala da je Alijansa jasno potvrdila da ne priznaje legitimitet pripajanja Krima Rusiji. Lungesku je rekla da NATO pozdravlja izbore održane u Ukrajini koji pokazuju volju Ukrajinaca i poziva Rusiju na konstruktivnu saradnju sa novoizabranim predsednikom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.06.2014. 20:06
Русија сама против 28 земаља НАТО-а НАТО несме да бомбардује Русију јер су слабији. Слободан Милошевић је био сам против НАТО и ЕУ и домаћих издајника.
Ponedeljak 02.06.2014. 20:43
Jedno je sigurno, obe strane nece rizikovati medjusobni rat zbog Ukrajine ali ne zele ni da je se potpuno odreknu. Ne znam sta su Rusi imali uopste da traze u Briselu a narocito neka se paze bilo kakvog dogovora sa njima jer im je NATO na prevaru vec uzeo pola Evrope a i sada sigurno gledaju da za pregovarackim stolom nasamare Ruse, kao sto su i nas sa rez. 1244.
Ponedeljak 02.06.2014. 22:13
Na sastanku se SAD usrala u gaće. Eto šta je bilo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online