Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 25.06.2014.
12:06
Beta, Srna A

Prekid vatre u Ukrajini niko ne poštuje

Ukrajinska vojska osudila je masovno kršenje prekida vatre i navela da je u poslednja tri dana bilo više od 40 napada pobunjenika na istoku zemlje. S druge strane, vlasti Narodne Republike Donjeck ističu da je Kijev samo deklarativno proglasio prekid vatre, ali da neprijateljstva nikad nisu prestala.

Ne smiruje se u Ukrajini: Primirje koje svi ignorišu
 

"Oko 44 napada pobunjenika zabeleženo je u poslednja tri dana", napisao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov na Fejsbuku.

Kijev je proglasio prekid vatre do petka, a lider pobunjenika je u ponedeljak to prihvatio.

Prema Seleznjovu, materijal ukrajinskih snaga prikazuje napade na kontrolne punktove i položaje vojske, posebno u pobunjeničkom regionu Donjecku.

Ukrajina: Više od 40 dece poginulo u regionu Donjecka

"Snimci pokazuju da pobunjenici nastavljaju da masovno krše uslove mirovnog plana" ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, naveo je Seleznjov.


Ukrajinska vojska takođe ne poštuje primirje

Vlasti Narodne Republike Donjeck saopštile su da primirje koje je proglasio ukrajinski predsednik Petro Porošenko nikada nije zaživelo.


Komentarišući najavu Porošenka da bi prekid vatre mogao da bude ukinut pre isteka, 27. juna, vođa milicije i član Vrhovnog saveta Donbasa Miroslav Rudenko izjavio je da je ukrajinska armija odmah nakon proglašenja primirja počela da bombarduje Semjonovku i Slavjansk.

"Pucnjava je bila konstantna, iako manjeg intenziteta", rekao je Rudenko agenciji Interfaks i dodao da je Kijev samo deklarativno proglasio prekid vatre, ali da neprijateljstva nikad nisu prestala.

Pres-služba ukrajinskog predsednika saopštila je ranije da je Porošenko naredio šefovima snaga bezbednosti da otvore vatru u slučaju napada na njihove položaje u okviru armijske operativne zone, kao i da se primirje može prekinuti pre isteka, 27. juna.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.06.2014. 13:09
fašista porošenko do sada nije ispoštovao ni jedno primirje
Sreda 25.06.2014. 12:20
Pro-nacisti koji su protivustavno preuzeli vlast u ukrajni moraju da budu porazeni na vojnom polju...........tada idu NASA RUSSKA BRACA DA OSVOJE KIEV I DA PROTERAJU TAJ NACISTICKI SLJAM IZ RUSSKIH ZEMALJA..............+IDEEEEMMMOOOOOOO RUSSIJA+
Sreda 25.06.2014. 12:34
Слично као у Босни,а и крај сукоба ће вероватно бити исти.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online