Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 01.04.2010.
09:23
Srna A

Velika Albanija gotova do 2013?

Albansko pitanje na Balkanu trebalo bi da bude rešeno do kraja 2013. godine formiranjem države koja će obuhvatiti sve teritorije na kojima žive Albanci, osnova je platfome koju je napisao bivši zvaničnik albanske Vlade Kočo Danaj.

Podgoričke "Vijesti" pišu da bi "prirodna Albanija", kako je Danaj naziva u dokumentu objavljenom na 200 strana, obuhvatala Albaniju, Kosovo i delove Crne Gore, Makedonije, Srbije i Grčke u kojima žive Albanci.

Platformom se predviđa da nova albanska država bude formirana posle pregovora sa susednim državama. Danaj smatra da predstavnicima Albanaca u susednim državama treba dati pravo da se na referendumu izjasne žele li da budu deo nove države.

"Sredstva za realizaciju `prirodne Albanije` su dijalog i demokratske rasprave, jer Albanci su tokom veka prolili toliko krvi da bi ostvarili ne jednu, već nekoliko Albanija. Zato više nema potrebe za daljim prlivanjem krvi", navodi se u platformi.

Danaj je pravoslavac sa juga Albanije i dve godine je radio u Vladi kao politički savetnik tadašnjih premijera Fatosa Nanoa i Pandeli Majka, a savetovao je i ministra inostranih poslova Iljira Metu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.04.2010. 09:56
ma jebe mi se vise i za Srbiju i za njenu vlast i za sve-hvala bogu da samotisao na vreme!!!Najvise me boli sto se kaze da je Srpski narod bio za izglasavanje REZOLUCIJE,upravu su,glasali smo za smradove!Hvala bogu sto necu vise nikada-NIKADA da glasam nizakoga,da se ne osecam odgovornimNeka daju sve i neka nam uzmu sve-bolje ne zasluzujemo!!!!!!
Četvrtak 01.04.2010. 11:56
naravno da albaniju ne zanima oduzimanje dela crne gore, jer su to dve prijateljske drzave sa istim nacionalnim simbolima i sa istom kolicinom ''visokokvfalifikovanih'' kriminalaca u drzavnom vrhu - ZALOSNO!!! a kada budete radjali decu ne samo radi brojnosti, vec ih imali u onom broju koji cete moci da opismenite i izvedeta na koliko toliko normalan put, mozda u svetu misljenje o vama i bude promenjeno!!!!!!!!!!
Petak 02.04.2010. 08:09
Albanci se grupishu na granici......Ma pun mi je vise ..njihovog grupisanja.. Pa ima li ko sta u ovoj zemlji pametnije da radi nego da se zamajava sa necim sto je davnih dana prodato i oteto. Da ste pametni pa da se pozabavite temom, u Srbiji narod lose zivi, nema posla, nema para, nema nista, jok ajmo da se davimo u temama kojima nas nasa drzava drzi podalje od pravog zla a to je ona sama to su oni koje hlebom hranimo, decu im u inostranstvu skolujemo i vile zidamo a koji nam dzigericu jedu sa Kosovom, srpstvom, postenjem a niko da se pozabavi pravom temom "U Srbiji narod lose zivi" Ne znam samo kako Kosovo utice na to sto u nasoj zemlji nema posla sto je narod na ivici i sto je stanje sve gore i gore.....Ko se kako preziva i ko je srbin a ko nije ko su Vasojevici ako nisu...Ma to su teme koje su nas i dovele dovde i ko zna gde ce nas odvesti, dali ko u ovoj zemlji ima pametnija posla????? ...Samo da mi je da vidim jednog jedinog cistokrvnog srbina ili crnogorca posle 500 god. turaka... Da se napravi dnk analiza pa da vidimo tu cistokrvnost ne samo srpsku ili crnogorsku nego bilo kog naroda...... Ovo su teme kojima nam politicari skrecu paznju i teraju nas da mlatimo praznu slamu dok oni rade SVOJ posao........Ovakvoj Srbiji i Srbima neprijatelji nisu potrebni!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online