Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 03.07.2014.
23:18
Beta, Srna A

Porošenko imenovao novog ministra odbrane: Ukrajina će pobediti

Ukrajina, čiji se vojnici bore protiv proruskih aktivista na istoku Ukrajine, u četvrtak je kao ministra odbrane, umesto Mihaila Kovala, dobila bivšeg policijskog oficira Valerija Geteleja. Getelej je izrazio nadu da će jednog dana biti održana "pobednička smotra u ukrajinskom Sevastopolju" na poluostrvu Krim koji je Rusija proletos anektirala.

Ukrajinski predsednik predstavio novog ministra odbrane: Valerij Getelej i Petro Porošenko
 

Nastavljajući "antiterorističku operaciju" ukrajinski predsednik Petro Porošenko je odbacio mogućnost ponovnog prekida vatre što zahteva Evropska unija.

Ukrajinska ofanziva bi sada mogla da se pojača dolaskom Geteleja, bivšeg načelnika policijskog odeljenja za zaštitu javnih ličnosti, čije je imenovanje za ministra odbrane danas odobrio Parlament.

Moskva: Prekinuti napade na civile

Rusija je zatražila od Ukrajine da prekine napade na civilne objekte i poštedi civile, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Nadamo se da će pozitivni rezultati sastanka ministara spoljnih poslova Rusije, Nemačke, Francuske i Ukrajine u Berlinu 2. jula ubijediti Ukrajinu da se vrati prekidu vatre", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Moskva nastaviti da obaveštava ceo svet o novim žrtavama i razaranjima na istoku Ukrajine, preneo je Itar tas.

Porošenko je u Parlamentu rekao da će "očistiti vojsku od lopova i korupcije" i da će je novi ministar reformisati.

"Našoj vojsci je neophodan odlučan i črvst vođa, koji će preduzeti hitne reforme kako bismo dobili novu vojsku posle čega nikome neće pasti na pamet agresija na našu državu", rekao je Porošenko predstavljajući Geteleja.

"Ukrajina će pobediti. Pobednička smotra biće u ukrajinskom Sevastopolju", rekao je Getelej poslanicima.

General Viktor Mujenko imenovan je za načelnika Generalštaba ukrajinske vojske.

Predsednik Rusije Vladimir Putin u četvrtak je, tokom telefonskog razgovora s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoaom Olandom izrazio "duboku zabrinutost" zbog rastućeg broja civilnih žrtava u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

Jelisejska palata je ranije saopštila da su Angela Merkel i Fransoa Oland tražili od Putina sa "interveniše kod (proruskih) separatista da pregovaraju o sporazumu s vlastima Ukrajine".

Merkel i Oland su Putinu ukazali na "značaj sprovođenja sporazuma koji su postigli šefovi diplomatije Francuske, Nemačke, Ukrajine i Rusije, kako bi se pokušalo postizanje bilateralnog prekida vatre".

Kijev je objavio da je za pregovore, ali da su za prekid vatre "potrebne dve strane, a ne samo jedna".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 23:28
Ista taktika kao i u Jugoslaviji; kad zagusti prozapadnoj marioneti onda se euroatlanski šakali razlete na sve strane i traže primirje i prekid vatre, ali kad je obrnuto onda druga priča.
Četvrtak 03.07.2014. 23:38
Da li ovi ljudi mirno spavaju?
Petak 04.07.2014. 10:22
ХАХАХАХХАА "познато" је да полицијски официри на месту министра одбране дају "одличне" резултате по државу ??? евентуално су добри као чувари владајуће касте... ! а и тога нестане кад нестане новца...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online