Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 08.07.2014.
14:43
Srna A

''Kriza u Ukrajini kao NATO bombardovanje Jugoslavije''

Trenutna kriza u Ukrajini podseća na NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i poručio da Vašington treba da se oseća odgovornim za krizu u Ukrajini.

NATO bombardovao suverenu zemlju, iako nije bila pretnja po taj savez: Sergej Lavrov
 

Lavrov je podsetio da je NATO počeo svoje 78-dnevno bombardovanje suverene Jugoslavije bez saglasnosti UN, iako ona nije predstavljala pretnju tom vojnom savezu.

"Imamo razloga da verujemo da vodeće evropske zemlje shvataju svoju odgovornost za ono što se događa u Ukrajini. Voleli bismo da se i SAD pridruže EU u shvatanju te odgovornosti", rekao je za "Raša tudej" Lavrov, koji se nalazi u poseti Bugarskoj.

Pročitajte još:

* Nemačka ministarka: NATO bombardovanje nije bilo kršenje prava
* "SAD podržava fašiste, teroriste i narko-bosove... od SFRJ do Ukrajine"
* Čega se pametan stidi, NATO se ponosi

On je apelovao da međunarodni partneri ostave po strani svoje ambicije i da misle na spašavanje života civila na jugoistoku Ukrajine.

"Sada moramo da mislimo na spasavanje života", naglasio je šef ruske diplomatije, koji smatra da prekid vatre na jugoistoku Ukrajine ne bi smeo da bude odlagan ni pod kakvim okolnostima.

Lavrov kaže da će primirje doprineti da počnu mirovni pregovori u kojima treba poštovati prava svih regiona u Ukrajini, kao i da će pregovorima biti određena buduća politička mapa puta za razrešenje krize.

On je ukazao na to da sporazum, postignut u Berlinu prošle srede između Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine o formiranju kontakt-grupe s ciljem postizanja zajedničkog dogovora o prekidu vatre, nije stupio na snagu.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.07.2014. 15:03
Dok god SAD budu sila i dok god bude postojao njen NATO pakt, tako će biti. SAD su kao heroinski zavisnik. Zato ratuju da bi se dočepali hrane za venu - nafte i rudnih bogatsava, a sve kroz najcrnje izgovore bez krupula koje unaprijed pripremi. Kako su počeli sa nuklearnom bombom ganjati svijet od 1945., tako te završiti. Samo joj kraj neće biti slavan. Kraj će joj biti potpuna PROPAST uz samostalnost sve 52 države, ili podjelama u više tabora.
Sreda 09.07.2014. 18:07
Al ste dosadni! I ako gomilaju to radi u svojoj državi i svojoj teritoriji! A gde se vaši vojnici sve nalaze? Ovo iz dana u dan postaje smešnije. Da se pita narod u svim tim zemljama koje su članice nato pakta podrška putinu bi bila negde oko 75%! Traže razlog za nove sankcije. Pitajte najveće kompanije u evropi šta misle o tim sankcijama i kome one ustvari nanose veću štetu! Braćo ukraijinci, sklonite te idiote sa vlasti dok se još nešto spasiti može. Ko da kupuje vašu robu ako ne Rusi? Ko da vam da povoljne cene za gas, oružije itd. ako ne rusi? Ko da vam da kredite sa niskom kamatom ako ne Rusi? Alo bre?!?!
Utorak 08.07.2014. 21:43
Ovaj senilko ne zna šta priča- blago rusiji kad ima ovakvog ministra !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online