Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 14.07.2014.
14:45 >> 16:59h
Srna A

Ukrajinski vojni transporter oboren projektilom sa ruske teritorije?

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Heletej rekao je danas da je oboren ukrajinski transportni avion "AN-26", koji je učestvovao u akciji protiv proruskih boraca. On je dodao da je avion oboren raketom koja je ispaljena najverovatnije sa ruske teritorije.

S obzirom koliko proruske snage obaraju avione ukrajinske vojske, postoji velika bojazan da su uspeli da obore još jedan (Foto: Ilustracija)
 

Neki članovi posade bili su u kontanktu sa Generalštabom, rekao je Heletej. Za sada nema informacija o gubicima. Portparol Ministarstva odbrane Vladislav Seleznjov rekao je da je u toku spasilačka i operacija potrage u oblasti u blizini granice sa Rusijom, jugoistočno od Luganska.

Heletej je rekao da je avion leteo na visini od 6.500 metara i da ga zato nisu mogli da obore proruski borci, jer nemaju adekvatno oružje. U međuvremenu, Rusija je pozvala posmatrače OEBS-a da dođu na dva granična prelaza sa Ukrajinom kao znak dobre volje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Ruska strana je kao znak dobre volje i bez čekanja na primirje, a u vezi sa pogoršanjem situacije u regionu gdje Kijev provodi vojnu operaciju na jugoistoku Ukrajine pozvala posmatrače OEBS-a na granične prelaze", navodi se u saopštenju.

Itar Tas je javio da su ukrajinske snage danas u Lugansku granatama pogodile jednu autobusku stanicu i da se utvrđuje broj žrtava.

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da će oblast u kojoj se provodi vojna operacija na istoku zemlje biti sužena.

Predsednička kancelarija saopštila je da će izmenjenom taktikom biti ojačana zaštita granice i da će biti učinjeno sve da se zaštite civili. Ukrajinski predsednik rekao je da se aktivna faza vojne operacije nastavlja i da se planira sastanak Nacionalnog saveta za odbranu i bezbednost.

On je naredio državnoj kompaniji "Ukroboronprom Roman Romanov" da poveća isporuke oružja ukrajinskoj vojsci, kako bi se povećala njena efikasnost i borbena spremnost.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.07.2014. 15:00
Porosenko trebao si ti da ostanes kod svojih bonbonjera nije ovo za tebe.Ako prezivis Putina skembace te oni Nacionalisti sa Majdana.Ako njih prevazidjes pustice te zapad niz vodu kada padne dogovor sa Moskvom.Obrni okreni guza na vetrometini.
Ponedeljak 14.07.2014. 15:02
СТОП Братоубилачком Рату .
Ponedeljak 14.07.2014. 15:03
Jedan po jedan pada sa neba obaraju ga BRACA BRANECI SE OD UKRASA..............SLAVA RUSSKOJ BRACI KOJI STADOSE U ODBRANU GOLORUKIH CIVILA KOJI NEDUZNI BJESE POBIVENI OD POBESNELIH BIVSIH KOMSIJA NACISTA.......... + STOP NACIZMU........SLAVA LJUDIMA KOJI NEDAJU DA SE PONOVI JASENOVAC GDE GOD BIJO+
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online