Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 16.07.2014.
15:55
Srna A

Desni sektor: Uništiti Rusiju

Pripadnici radikalnih pokreta u Ukrajini, na čelu sa "Desnim sektorom", smatraju da treba uništiti Rusku Federaciju, oduzeti biračka i imovinska prava onima koji nisu lojalni Kijevu i naoružati pola miliona Ukrajinaca za obračun sa Moskvom.

Zagovoaraju uvođenje vojne diktature u Ukrajini: Pristalice Desnog sektora
 

Svetski mediji su preneli izjavu ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova da je "Ukrajina u ratu s Rusijom" i indirektno priznanje da je ukrajinska Nacionalna garda "gotovo sravnila sa zemljom Semjonovku, predgrađe Slavjanska".

Garda je, naime, gađala to mesto višecevnim raketnim sistemima "Grad", a kasnije, nakon zauzimanja mesta, došlo je do paljevina "Molotovljevim koktelima".

Portparol "Desnog sektora" Borislav Berez na svojoj "Fejsbuk" stranici uporedio je Rusiju sa nacističkom Nemačkom.

Kako se odupreti Rusijia

Jedan od njegovih saradnika razradio je plan "Kako se odupreti Rusiji" i predložio da Ukrajina mobiliše i naoruža pola miliona ljudi.

"Nakon toga svaki razgovor o ruskoj okupaciji Ukrajine prestaće. Rusija se neće moći suprotstaviti ukrajinskoj vojsci od 500.000 ljudi", smatra on.

Nedostatak eksperata u agencijama za provođenje zakona, prema mišljenju pripadnika "Desnog sektora", može se nadoknaditi aktivnim sudelovanjem stranaca na vodećim položajima.

Što se tiče "separatista", oni preporučuju da se Rusiji prepusti deo izbeglica, ali traže da borci protiv vlasti u Kijevu dobiju najoštrije kazne i da im se oduzime celokupna imovina, kao i njihovim porodicama.

Pripadnici ove desničarske organizacije, koja je bila jedan od organizatora protesta na Majdanu, zagovaraju i uvođenje vojne diktature u Ukrajini.

"Ako želimo preživeti u ovoj borbi, vlasti moraju biti autoritarne. Novi režim u Kijevu imaće odlike vojne diktature", navodi se u saopštenju "Desnog sektora".

Bajka o pola miliona naoružanih Ukrajinca

Zapadni mediji navode, ipak, da je priča o pola miliona naoružanih Ukrajinaca - samo bajka, jer Kijev ima velike gubitke u borbama na istoku zemlje, pa su vlasti prisiljene da mobilišu muškarce iz gradova i sela Donbasa.

Ukrajinsko Ministarstvo obrane zagovara prisilnu mobilizaciju izbeglica, kojom će biti slomljen otpor "proruskih militanata" i smanjene simpatije koje imaju separatisti.

"Lajf njuz" je objavio dokument koji je predsedniku Porošenku 20. juna poslao bivši ministar obrane Mihail Koval. U pismu Koval predlaže prisilnu mobilizaciju.

Valerij Getelej, ukrajisnki ministar odbrane

Muškarci od 18 do 50 godina moraju sudelovati u "antiterorističkoj operaciji" najmanje dva meseca, a oni od 50 do 65 godina služiće u rezervi, kao i oni sa zdravstvenim problemima. Formalno, predlog nije prihvaćen, ali ga je sada iznova pokrenuo novi ministar obrane Valerij Getelej.

Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, predlaže da se ograniče prava onih koji se bore protiv vlade u Kijevu i da im se oduzme pravo da biraju i da budu birani.

"Zagovornici otcepljenja Donbasa nemaju pravo glasa, a oni koji nisu saglasni – kofer u ruke, pa na stanicu i pravac Rusija! U protivnom, Ukrajina nikada neće biti ujedinjena" - smatra Geraščenko.

Ovaj proces Geraščenko upoređuje sa "denacifikacijom Nemačke, kada su uskraćena prava onima koji su sarađivali sa nacistima".

POVEZANE VESTI

Sreda 16.07.2014. 16:29
Десни сектор су плаћеници САД и НАТО.На велику жалост сведоци смо тешког и крвавог грађанског рата.Украјина полако тоне у потпуну анархију.Новца нема нигде на видику.Руси су зауставили испоручивање гаса.Колико ја видим лето ће проћи ето зиме у октобру и болног отрежњења за народ Украјине.Десни сектор је завио Украјину у црно.ОТПОР је исто Србију завио у црно.
Sreda 16.07.2014. 16:29
To se desava kada nakon rata ostavis 10% posto Nacista da prezive.Opet se razmnozavaju kao pacovi Staljine sto to nisi zavrsio posao do kraja pa danas ne bi bilo rata.
Sreda 16.07.2014. 16:38
Taj novi famozni Ministar Getelej je dao izjavu da ce svecanu paradu odrzati na Krimu.Pitam se sta ti ljudi konzumiraju u slobodno vreme pa da se tako brukaju u javnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online