Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
44
Sreda 16.07.2014.
20:35
Vestionline A

Horor u Gazi: Deca pobijena na plaži

Izrael nastavlja da nemilosrdno gađa Pojas Gaze. Današnji bilans je 16 mrtvih, među kojima je četvoro dece koja su se igrala na plaži. U međusobnim vazdušnim napadima do sada je poginulo 213 Palestinaca i jedan Izraelac.

Izraelska vojska saopštila je da je izvela 1.500 vazdušnih napada na Gazu, malo područje od 362 km kvadratnih, na kojem živi 1,8 miliona ljudi pod višegodišnjom izraelskom blokadom.

Danas popodne izraelski projektili ubili su četvoro dece kada je projektil pogodio jednu kolibu na plaži, gde su se deca sklonila pošto se oglasilo upozorenje za uzbunu. Samo 200 metara odatle nalazi se hotel u kojem su odseli novinari koji prate dešavanja u Gazi.

Stradali dečaci, njih četvorica, navodno su rođaci, a američki novinar NBC Njuza koji im je pritekao u pomoć kaže da je samo desetak minuta pre krvoprolića s njima igrao fudbal na plaži. Izraelci su napad, navodno, izveli s ratnog broda.

Izrael je danas pozvao 100.000 stanovnika severnog dela Pojasa Gaze da napuste domove, što nije urodilo plodom, jer je Hamas istovremeno pozvao stanovništvo da ni na koji način ne odgovori na izraelski poziv, jer u njemu vidi oblik psihološkog rata.

Novinari agencije FP na licu mesta kažu da nisu primetili masovne odlaske stanovnika od kojih mnogi i nemaju gde da odu. Desetak izraelskih nevladinih organizacija oštro je kritikovalo vojne metode i ocenilo da upozorenja na napade ne znače da nema više civila u zoni, jer su stanovnici zatočeni u Pojasu Gaze i nemaju stvarnu mogućnost da pobegnu.

U skladu sa upozorenjem Benjamina Netanjahua, vojska je pojačala napade na palestinsku enklavu devetog dana svoje operacije, čiji je cilj prekid raketnih napada na Izrael pošto je propala inicijativa za postizanjem primirja.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.07.2014. 20:53
Djeca, pogotovo ako se igraju na plaži predstavljaju veliku opasnost za Izrael. Izrael je dokaz šta jedna zemlja može da radi kad ima apsolutnu podršku Amerike, sramno !
Sreda 16.07.2014. 21:11
Зауставите више бомбардовања цивила,прелази све границе људскости.Зашто сада Обама не казни Изреал санкцијама за ракетирање и убијање невиних Палестинаца?Прво им украли земљиште затим,бесправна градња кућа,стамбених пројеката,довлачење Јевреја из целог света са бесплатном авионском картом у једном смеру и обећане куће и станови у ново-градњи на Палестинском земљишту.Када ће већ једном да се кажњавају прави злочинци ???
Sreda 16.07.2014. 22:58
Izrael će do kraja ove decenije biti uništen, a onda nastupa plan "Mojsije 2" i Jevreji dolaze kod nas. Ovolike zgrade se dižu ne za nas i našu djecu, nego za buduće "goste". Ovo što je uradio Izrael danas, pa čak i što je Mosad organizovao ubistvo 3 jevrejska mladića da bi imao izgovor za rat, na kraju će mu doći glave i rezultat će biti PAD IZRAELA,.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online