Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 17.07.2014.
10:22
Srna A

“Sankcije Rusiji vode u ćorsokak“

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će američke sankcije protiv Rusije dovesti "u ćorsokak" odnose između dve zemlje i naneti štetu poslovnim interesima SAD u njegovoj zemlji.

Sankcije će naneti štetu poslovnim interesima SAD u Rusiji: Vladimir Putin
 

"Sankcije imaju efekat bumeranga i nema sumnje da će gurnuti američko-ruske odnose u ćorsokak i izazvati ozbiljnu štetu", rekao je Putin novinarima tokom posete Brazilu.

SAD su u sredu uveče uvele do sada najobimnije sankcije protiv Rusije zbog, kako smatra Vašington, mešanja Moskve u dešavanja u Ukrajini. Meta sankcije su ključna preduzeća ruske ekonomije, uključujući "Gasprombanku", "Rosnjeft" i ostale kompanije iz oblasti energetike i bankarstva.

Odgovor će biti bolan za Vašington

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da Moskva planira odgovor koji će biti "bolan" za Vašington i ocenio da će nove američke sankcije dodatno zakomplikovati američko-ruske odnose, preno je Interfaks.
Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je da su nove američke sankcije protiv ruskih preduzeća nelegalne, prenela je RIA "Novosti".

Putin je rekao da treba da vidi detalje sankcija da bi shvatio njihov pun obim, ali je dodao da je siguran da će ove mere naneti dugoročnu štetu nacionalnim interesima SAD.

"To znači da će američke kompanije koje žele da posluju u Rusiji izgubiti konkurentnost u poređenju sa ostalim globalnim energetskim firmama", rekao je ruski predsednik.

On je naglasio da će posledice osetiti firma "Ekson mobil", koja je ranije dobila priliku da posluje u Rusiji.

"Dakle, da li to znači da oni ne žele da posluju ovde? Nanose štetu sopstvenim velikim energetskim kompanijama", rekao je Putin.

Na meti novih američkih sankcija su i visoki ruski zvaničnici, uključujući potpredsednika Dume, ministra zaduženog za Krim, komandanta ruske federalne obavještajne službe FSB i lidera proruskih snaga u Ukrajini. Najveća ruska gasna kompanija "Gasprom" nije se našla na listi sankcionisanih preduzeća.

EU i SAD odlučile: Još oštrije sankcije Rusiji

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.07.2014. 10:33
Putinu nije teško da reši ovaj problem izbaciti Ameriku iz Rusije pa iz Evrope.
Četvrtak 17.07.2014. 10:42
Nasa BRACA RUSSKA sada su napadnuti ISTO KO MI 90-tih god...........NASA DUZNOST JE DA IM POMOGNEMO ukljucujuci molitvom.........Milostivi Boze Tvorcu Neba i Zemlje nedopustaj sotoni zapadnoj da TUCU TVOJE PRAVOSLAVCE............Nego oslobodi svet od licemerja zapadnog i ocisti ljude ko zlato u ognju.........DA BUDEMO SVI ZAJEDNO KO PRE U JEDNU SVEISTINITU VERU PRAVOSLAVNU...........SOTONE POKUSAVA SVAKI TREN DA PREVRNE ISTINU U LAZ AL TVOJ POSLANIK NA ZEMLJI + SVETI PUTIN +..........ZNA I SPASAVA LJUDE..........OD PROPASTI SATANA. + BOZE CUVAJ TVOJE SRBE I RUSSE PRAVOSLAVNE +
Četvrtak 17.07.2014. 11:02
Sankcije ce nanetei stetu Rusiji i jos vise zbliziti Ameriku i Evropu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online