Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 18.07.2014.
00:09
Blic A

Rojters: Tela leže razbacana oko aviona

Desetine tela leže rasuta po tlu oko izgorelih ostataka malezijskog putničkog aviona "boing 777", koji je danas oboren u istočnoj Ukrajini, javio je dopisnik Rojtersa s lica mesta.

Jeziv prizor u ataru ukrajinskog sela Grabovo
 

Neimenovani spasilac izjavio je za Rojters da je do sada na mestu pada aviona, kod sela Grabovo, blizu granice Ukrajina-Rusija, pronađeno najmanje 100 tela, a da su ostaci rasuti na površini od oko 15 kilometara u prečniku.

"Slomljeni komadi krila označeni su plavom i crvenom bojom - bojama koje su simbol malezijskog aviona koji je oboren na liniji od Amsterdama do Kuala Lumpura", a u kojem se nalazilo 295 ljudi, navodi dopisnik Rojtersa.

"Radio sam u polju u svom traktoru kad sam čuo zvuk aviona i potom prasak i pucnje. Onda sam video kako je avion pao na tlo i razbio se na dva dela. Potom se izvio gusti, crni dim", rekao je meštanin Vladimir, svedok događaja.

Separatista iz obližnjeg mesta Krasnji Luh, koji se predstavio Rojtersu kao Sergej, rekao je da je sa balkona svoje kuće video avion kako pada sa velike visine, a potom je čuo dve dve eksplozije. On je porekao da su separatist oborili avion.


"To bi moglo da se desi samo ako je u pitanju borbeni avion ili projektil zemlja-vazduh (koji bi oborio avion). Pobunjenici nemaju oružje sposobno da obore avion na toj visini", rekao je Sergej.

Savetnik Ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Anton Gerašenko izjavio je ranije da je poginulo svih 295 osoba u avionu i okrivio "teroriste" das u oborili avion projektilima zemlja-vazduh. Ukrajinski premijer nazvao je obaranje malezijskog aviona "katastrofom".

POVEZANE VESTI

Petak 18.07.2014. 03:33
Ovo je rukopis ISTIH DJAVOLA CIA-BND-MI6.............REZISERI ISTI MARKALE-SRBRENICA-RACAK-GRABOVO...............SADA CE NA SVE TRUBE DA SE BIJU NACISTICKA BAGRA U CELOM SVETU NAROCITO RELACIJA.........VRATIKAN-VASINGTON-LONDON-BERLIN..............+ POCETAK VELIKOG RATA +....................NAJAVLJENI ATENTAT NA PUTINA OD PRIJE 5 MESECI " NIJE USPEO ".................SVET CE A GORI. DOBRA PRILIKA DA SE VRATIMO NA SRBSKI KOSMET...................2014 AMERICANEND..............SRBI CEKAJU TAJ MOMENAT OTKAKO PRVE BOMBE PADOSE NAD SRBIMA U RSK-RS-SCG.............SRBSKA BRACO SPREMITE SE " ZURKA POCINJE"...........+ BOG CUVA SRBE/RUSSE +
Petak 18.07.2014. 01:10
Ako je oboren sa raketom sa vojnog aviona,netko bi morao cuti avion i vidjeti trag rakete,takodjer ako je pogodjen raketom sa zemlje,vidljiv je trag,ali ako je eksplozija izazvana u samom avionu tada ostale dvije mogucnosti su iskljucene.
Petak 18.07.2014. 08:23
Маркале, Рачак...Познаје се рукопис.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online