Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Ponedeljak 21.07.2014.
06:33
B. Božin - Vesti A

Srbi i Rusi dežurni krivci

Pre 100 godina, posle atentata u Sarajevu, počeo je Prvi svetski rat. Tada su krivci za rat odmah utvrđeni - Srbi i njihova nacionalistička podzemna organizacija. I danas, 100 godina kasnije, takođe su odmah nađeni krivci: Rusi ili proruski separatisti u Ukrajini, piše Gerhard Viznjevski za portal "Info-kop".

Iako još nije potvrđeno šta se zapravo desilo, NATO mediji već znaju da je avion Malezija erlajnsa raketiran
 

"Oni su krivi za pad aviona MH17, Malezijan erlajnsa, koji se desio 17. jula. Šanse da se rasvetli ova tragedija su male jer mesto pada je de fakto u NATO oblasti". Teško je poverovati, konstatuje dalje ovaj novinar, da je u roku od četiri meseca moguće da nestanu dva aviona istog tipa, iste avionske kompanije, u vezi s istim aerodromom (Kuala Lumpur) i s istom ratnom oblašću - Ukrajinom! Jer, prethodni avion MH370 je netragom nestao takođe za vreme ukrajinske krize, 8. marta ove godine. Ako oba slučaja stoje u vezi, onda proruski separatisti ne mogu da budu krivi za obe katastrofe - u Maleziji i u Ukrajini, zar ne? - pita se Viznjevski.


"Naravno, samo što to nije jasno našim NATO medijima. Iako još nije potvrđeno šta se zapravo desilo, oni već znaju da je avion Malezija erlajnsa raketiran. Osim toga, oni navodno znaju i tip rakete i one koji su je ispalili, a to su ili Rusija ili proruski separatisti."
 

Sve znaju bez istrage!


Već ekspresna tvrdnja da je avion oboren podseća na brzo utvrđivanje krivice posle 11. septembra 2001. godine, kaže se dalje u tekstu. Iako tada nije obavljena nikakva kriminalistička istraga, u to vreme je čvrsto stajala tvrdnja da su islamski teroristi odgovorni za atentate na Svetski trgovinski centar i Pentagon. Tako se i ovog puta bez ikakve istrage proglašavaju krivci i plasira tvrdnja da je avion oboren.

"Tako nešto može da tvrdi u ovom trenutku samo onaj ko je sam to uradio", tvrdi nemački novinar.

Sumnjiv snimak

 

Do sada objavljeni video-snimci pokazuju mesto nesreće s olupinom, ali ne i dokaze da je oboren avion. Pre nego što se vidi oblak od eksplozije ne vide se zapaljeni delovi ni tragovi dima na nebu, što bi bilo realno u slučaju aviona koji je napunjen kerozinom.

Ako video snimak uopšte pokazuje mesto na koje je pao avion (što niko ne može da zna), pitanje koje se postavlja jeste kako je kamera bila upravljena pre eksplozije na taj potpuno prazni predeo, kao da je čekala da se pojavi oblak dima?

 

Šta god da je gorelo, to teško da je eksplodiralo u vazduhu. Sudeći po jakom crnom dimu, koji je nastao verovatno od zapaljenih plastičnih delova, moguće je da se radi o avionu.

 

Dim može da bude rezultat grin skrin efekta. Takvih lažnih eksplozija na ekranu na Ju tjubu ima dovoljno. Za pet minuta možete tako nešto da ugradite u svaki pejzaž", objašnjava Viznjevski.

Dokazima kao i uvek raspolaže Amerika - "SAD poseduje indicije za ciljani odstrel boinga"- kako je naslovio NATO medij "Špigl", a uz to stoji: "Prvi tragovi vode do separatista. Ponovo možemo uživo da pratimo kako se objašnjenja okreću u željenom pravcu i kako se zauzima ratni kurs". Amerika, navodi Viznjevski, nije pouzdan izvor jer je i sama jedna od zaraćenih strana u Ukrajini".


Naime, puč protiv vlade Janukoviča je insceniran sa zapada, a novi ukrajinski premijer Arsenij Jazenjuk je čovek NATO-a. A kako je poznato, u ratu se laži koriste do maksimuma. Američka tvrdnja da je proruska milicija odgovorna za nesreću nije vredna papira na kome je napisana. Pa ipak, već se daju prva upozorenja:
"To će vas skupo koštati" - preti "Špigl". Dokazi po njima govore u prilog tome da su "proruski borci odgovorni za nesreću".
 

Amerikancima treba rat


Pogrešno - tvrdi autor teksta. Indicije i velika verovatnoća je da su isti počinioci odgovorni koji su 8. marta učinili da nestane MH 370. Prema zakonima američke kriminalistike, SAD su imale "motiv, sredstvo i priliku" da izvedu tako nešto. Motiv je taj da Amerika želi rat, sredstvo u tome da ukrajinske vojne snage raspolažu raketama koje mogu da pogode avion na 10,5 kilometara, a prilika je što su odgovarajući avioni na vazdušnom putu iznad NATO teritorije u Ukrajini.


Na pitanje "Kome je to bilo u interesu", odgovor je za Viznjevskog nedvosmislen: Amerikancima.

"Totalnoj bankrot-imperiji je potreban rat da bi skrenula pažnju sa ekonomskih problema i da bi tako anulirala svoje dugove. Iako to još naravno nije nikakav dokaz - verovatnoća je velika. Najnovija katastrofa miriše na provokaciju i već dugo planiranu ideju. Sa 80-oro dece i 20 Amerikanaca u avionu mašina je perfektno izabrana da uzdrma američku i svetsku javnost i uvuče ih u konflikt većih razmera."

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.07.2014. 07:31
Jos cu i da zavolim ove nemce.
Ponedeljak 21.07.2014. 09:42
Eto neka procitaju ovo ovi proamericki fasisti "amerika","nato"...da nisu samo filorusi koji tvrde da su amerikanci krivi.
Ponedeljak 21.07.2014. 09:16
Di samo iskopate ove anonimuse? Što Rusi pucaju kad su drezga, pa im posle svako drugi kriv i još se prave ludi kao da im je ovo prvi oboren civilni avion. Šta uopšte reći i o musavom teroristi kojem je kanda malo bilo ubistvo prestolonaslednika, nego se morao junačiti i na trudnoj ženi, osim da bi nam mnogo bolja bila AU tiranija nego ova srbijanska sloboda. Može ovaj tip da maže po papiru šta hoće i koga hoće, prezime mu mnogo više govori od samog članka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online