Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 21.07.2014.
18:19
B92 A

"Ukrajinski lovac pratio MH17 neposredno pre pada"

Ruska vojska saopštila je da se ukrajinski lovac SU-25 nalazio u blizini "boinga 777" kompanije "Malezija erlajnz" neposredno pre pada letelice.

Opužbe o tragediji prelaze sa jedne na drugu stranu
 

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da "Kijev mora da objasni zašto je vojni avion pratio putnički let".

"Letelica ukrajinske vojske detektovana je na udaljenosti od tri do pet kilometara od malezijskog boinga i u tim trenucima je povećavala visinu leta", rekao je u Moskvi šef Operacija direktorata Generalštaba Rusije, general-potpukovnik Andrej Kartopolov.

Kartopolov je rekao da "Rusija traži objašnjenje zašto je vojna letelica letela u civilnom vazdušnom koridoru u isto vreme i na istoj visini kao komercijalni let".

On je objasnio da avion SU-25 ima rakete vazduh-vazduh, koje mogu da unište objekte na udaljenosti do pet kilometara i dodao je da su na dan pada malezijskog aviona ukrajinske rakete zemlja-vazduh, koje mogu da pogode objekat na udaljenosti do 35 kilometara, bile postavljene nedaleko od Donjecka. Ovo je još jedna od mnogih optužbi izrečenih nakon tragedije leta MH17 u kojoj je poginulo 298 ljudi.

Ukrajina tvrdi da su za pad aviona odgovorni proruski separatisti iz oblasti oko Donjecka, kao i da su pomoć u naoružanju dobili od Rusije, a slične ocene daje i Zapad.

Na drugoj strani, predstavnici samoproglašene Donjecke Republike i ruski zvaničnici odbacuju te optužbe i tvrde da je avion srušila ukrajinska vojska.

"Rusija nije pobunjenicima isporučila raketni sistem "Buk", niti drugu vrstu naoružanja ili vojne opreme", rekao je Kartapolov.

Još nije otvorena puna istraga o padu letelice, niti je formiran međunarodni tim koji bi se njom bavio.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.07.2014. 21:26
@svima koji veruju da su civilni avion oborili rusi: Ok, koga boli q**c. Navikli smo na svakakve lazi diktirane od sadisticko-satanisticke alijanse , a prenete putem CNN, SKY news i sl. Ako neko u to veruje zato sto tako kazu amerikanci onda neka veruje i neka se plasi rusa, koji onda mirne duse mogu poobarati sve sto leti blizu njihovih granica. Radije se zapitajte kome ide u prilog da napravi masakr, a zatim svali krivicu na drugog (citaj racak, merhale i sl...). Bolesno je koliko daleko pojedine vlade mogu otici u reziranju zlocina.Kopilad koja ubijaju svoje drzavljane ne bi li opravdali "saku dolara". Americi treba rat, ili to ili se urusava, naziru svoj kraj, zato se sve ovo i desava.
Ponedeljak 21.07.2014. 19:48
ала ће неко морати да се наједе го*ана ?
Utorak 22.07.2014. 00:37
usschancellorsville , mislim da su cia-vatikan humanitarne organizacije koje razmenjuju slicice i strikaju dzempere i ne bave se ovim pitanjima. Znamo svi sta oni rade i da mi pijani ili trezni znamo da djavo ne spava i da ovo nisu teorije zavere nego su zavere protiv Rusa i Srba. Necete nas ubediti da vasi preci austrougarski vojnici sede na buretu piva na kome su napisali Srbi i Rusi moraju da umru i da vi sada, njihovi potomci ste se promenili i da nam ne mislite isto , Znamo ko ste i sta ste i nista vam neverujemo i kada darove iz prosirene austrougareske -evropske unije donosite.. znamo da ste od zla oca i gore majke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online