Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 22.07.2014.
06:10
D. Lj. Joksić - Vesti A

Ako je Skoplje Makedonija, Nemačka je Četvrti rajh!

Portparol grčke opozicione partije Nezavisni Grci, Terens Kuik, uputio je oštre kritike nemačkoj kancelarki Angeli Merkel zbog toga što je Makedoniju nazvala njenim ustavnim imenom, javljaju makedonski mediji iz Atine.

Merkelova naljutila Grke: Ako kancelarka naziva Skolje Makedonijom, onda Grci mogu Nemačku nazvati njenim pravim imenom - Četvrti Rajh (Foto: Ilustracija)
 

- Ako Angela Merkel želi da Skoplje naziva Makedonijom, ignorišući prigovore Grka i rezolucije UN, tada ne bi trebalo da joj smeta ako mi Nemačku nazovemo njenim pravim imenom: Četvrti rajh, sa ekonomskog aspekta - rekao je Kuik.


Na godišnjoj tradicionalnoj letnjoj konferenciji za novinare u Berlinu, a na pitanje da li joj pada na pamet neko kreativno rešenje za spor oko imena između Skoplja i Atine, kancelarka je odgovorila da, s obzirom na to da je broj kombinacija oko imena koja dolaze u obzir ograničen, sada ga javno ne bi rekla, zato što bi "spržila" predlog.


- Ako nešto kažem, mogu se kladiti da će pristići dva demantija - iz Grčke i iz Makedonije, ili jedan... Zato su moji razgovori oko imena poverljivi. To je ionako teško. Zato postoje talasi u kojima se unosim u spor, ali i faze u kojima ostavljam da stvari miruju. Ali, sasvim sigurno će doći čas kada ću se lično založiti. Možemo pomoći, a ukoliko se akteri međusobno ne približe, moja pomoć ne vredi - rekla je Merkelova.

Dubrovnik

Nemačka kancelarka je prethodno u Dubrovniku priznala da je i sama pokušala da nađe rešenje za ime Makedonije.
- Za Makedoniju je ime veliki problem u odnosu na Grčku. Lično sam se bavila svim mogućim kombinacijama imena, ali na kraju ništa neće biti moguće bez kompromisa. Od kompromisa čovek ne treba da očekuje osećanje sreće, već pravičnosti - izjavila je Angela Merkel na konferenciji za štampu, po završetku sastanka lidera procesa "Brdo-Brioni".

POVEZANE VESTI

Utorak 22.07.2014. 08:21
Imam resenje JUZNA SRBIJA.
Utorak 22.07.2014. 06:20
Kompromis je sotonski mehanizam; i jedna idruga strana u sporu je obavezna da odustane od prvobitnog zahtjeva; sporovi i svađe uvjek i nastaju između pozitivnog i negativnog! ZAŠTO DA ONA STRANA KOJA JE U PRAVU MORA DA ODUSTANE OD SVOG ZAHTJEVA?
Utorak 22.07.2014. 09:27
Svaka Grcima čast. Neka stalno povezuju današnju Njemačku kao evropski Četvrti Rajh. Pazi ti Merkelice kako se bavi kombinacijama imena za Makedoniju. Znači, ladno bi nametnula nešto svoje da se odlučila za ime. Otvoreno pokazuje da zabada svoj pogani nos tamo gdje mu nije mjesto. Treba joj ga otkinuti! Kad nema brkove, ne treba joj ni nos. Angela Merkel - vanbračna ćerka Adolfa Hitlera, kojoj je on lično dao ime da bi je svali Geli, kao njegovu nećaku u koju je bio zatreskan izgleda. Mala Angela čiti tajo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online