Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 24.07.2014.
12:07
Blic A

"Neki dokazi na mestu nesreće su podmetnuti"

”Delovi letelice su premešteni s mesta gde su pali i izgledaju kao da ih je neko sekao”, kaže portparol OEBS-a.

Važno je da delovi aviona ostanu tamo gde su pali

Tri tima međunarodnih stručnjaka trenutno je na mestu pada aviona “Malezija erlajnza”. Istraga se, prema njihovim rečima, odvija veoma sporo, najviše zbog činjenice da poljana u blizini Toreza na istoku Ukrajine nije obezbeđena ni na koji način.

Pročitajte još:

* Lider prorusa: Mi nemamo "buk" (s kojim je oboren avion)

Leševi nastradalih u avionskoj nesreći

* "Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

* Svo troje dece im poginulo nad Ukrajinom

* "Crna kutija oštećena, ali podaci nisu ugroženi"

Najveći deo tela poginulih juče je prebačen u Holandiju. Međutim, desetine leševa ostale su da leže u travi. Prema rečima Dženifer Psaki, portparolke Stejt departmenta, postoji opasnost da su neki dokazi podmetnuti.

- Tela se pomeraju s jednog kraja na drugi, delovi otpada se uklanjaju, a istražitelji ne mogu da budu sigurni da li su dokazi podmetnuti - kaže Psaki.

Stručnjak za avijaciju Dejvid Lirmont ističe da je izuzetno važno da delovi aviona ostanu tamo gde su pali jer se na osnovu njihovog rasporeda zaključuje da li se letelica raspala u vazduhu ili prilikom pada na zemlju.

- Poljana bi trebalo da bude ograđena kao mesto zločina, a ovde svako može da radi sa dokazima šta god poželi - kaže Lirmont.

On smatra da je potrebno detaljno ispitati spoljni oklop aviona jer može kriti odgovore o napadu.

- Moguće je da su delovi rakete ili eksploziva i dalje zabijeni u trup letelice. To znatno skraćuje istragu, ali u ovom slučaju je moguće da su ti delovi namerno uklonjeni - objašnjava Lirmont.

Još jedan izazov za istražitelje predstavlja činjenica da je crna kutija iz aviona MH17 danima bila u rukama separatista.

- Ako je neko dovoljno vešt, može izbrisati podatke iz crne kutije - ističe stručnjak za avijaciju Dejvid Gliv.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.07.2014. 12:23
AMERIKANCI KAKO VAS NIJE SRAMOTA, SRUSILI STE AVION I POBILI NEDUZNE LJUDE I DECU A SAD NA SVE NACINE POKUSAVATE DA SVALITE KRIVICU NA RUSIJU. JADNI STE DA NEMOZETE BITI JADNIJI
Četvrtak 24.07.2014. 12:24
1- ZASTO JE AVION LECEO PREKO RATNE ZONE?......... 2- ZASTO KRIVE RUSSE KAD SE ONI BRANE OD NACIZMA......DA PODSETIM DA SE TAMO DESAVA GENOCID NAD SOPTVENIM GRADJANIMA ZBOG NJIHOVE VJERE-JEZIKA I NJIHOVE ZELJE " DA NE BUDU ZAJEDNO SA NACISTIMA KOJI ZAPALISE NENAORUZANE CIVILE U ODESSI......... 3-UKRASE IZ KIEVA SU OBORILI AVION.......UZ POMOC OBAVESTAJNIH STRUKTURA ZAPADA...... 4-SANKCIJE NE PALE NITI PRETNJE " RUSSIJA IMA NUKLEARKE........ONE GOVORE SVOJ JEZIK........ONE CUVAJU ZEMLJU " 5-ZAPAD JE NACI..........BOMBARDOVALI SU UBIJALI NEDUZNI SRBSKI NAROD KOJI SE BRANIJO OD AGRESIJE6 6-ZAPAD DRZI VOJA U ZATVORU.........HOLANDJANI SU ZIVOTINJE 7-ZAPADE " VI STE PROLILI SRBSKU KRV.........
Četvrtak 24.07.2014. 14:17
Авион је оборио НАТО помоћу Порошенка.Дивљи запад измишљава бабине приче како би имао са нечим да оптужује Русију и Прорусе.Све што проговоре САД то је дебео ЛАЖ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online