Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 24.07.2014.
16:20
Nezavisne novine A

Holanđani brane Putinovu ćerku od linča

Predlog o proterivanju ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina iz Holandije nije naišao na odobravanje u toj zemlji, gde mnogi smatraju da ni holandska kraljica Maksima, rođena u Argentini, ne treba da plaća ceh očeve prošlosti.

Putin sa ćerkom Marijom i tadašnjom suprugom Ljudmilom 2008. godine
 

Ukrajinski aktivisti i desničarski listovi u Holandiji, kao i gradonačelnik Hilversuma Piter Broertjes, zatražili su juče da Marija Putin (29), koja već dve godine u Holandiji živi s dečkom, bude deportovana iz zemlje zbog navodne umešanosti njenog oca u obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine, u kojem je poginulo 193 Holanđanina.

Gradonačelnik je ubrzo povukao svoj poziv i izvinio se, rekavši da ta izjava nije bila mudra, već da je odražavala njegov osećaj bespomoćnosti. Međutim, posle njegovog poziva za proterivanje, holandski mesečnik "HP De Tijd" je ironično ocenio da nije pošteno što Bog ne daje ljudima mogućnost da biraju roditelje, a neki sajtovi zatražili su da Broertjes podnese ostavku.


"Ako je ćerka zaista odgovorna za očeva dela, onda je kraljica Maksima Zoregijeta odavno trebalo da ode iz zemlje", piše varinholand.nl. Maksimin otac Horhe Zoregijeta je od 1979. do 1981. bio u vladi režima generala Horhea Videle Redonda.


"I otac Horhe i ćerka Maksima rekli su da nisu ništa znali o 'letovima smrti' koje je diktator Videla koristio da se otarasi političkih protivnika. Naravno, nemoguće je ne znati za takve stvari ako ste deo režima u Argentini, gde postoje duboke društvene veze", navodi varinholand.nl.


Ukrajinski aktivisti i pojedini Holanđani objavili su fotografije, pa čak i adresu navodnog "luksuznog stana" Marije Putin, poručivši demonstrantima da treba da se okupe ispred te zgrade, ali odziva nije bilo. Neki Holanđani su apelovali preko Tvitera i Fejsbuka da Marija bude proterana, ali većina se založila da devojka bude ostavljena na miru.


"Da li ste znali da otac Marije Putin živi u Rusiji", "Mediji bi trebalo da ostave na miru Mariju Putin", "Ako bih morao da biram između Maksime, ćerke Le Pena ili Marije Putin, izabrao bih Mariju", neke su od poruka na Tviteru.


Holandski mediji su danas preneli saopštenje lokalnih vlasti da više nije poznato gde živi Marija Putin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.07.2014. 16:44
Koja Politika.....Koje ispiranje Mozgova.....!? A sta je to Putin toliko lose uradio da bi mu Djeca i trebala da ispastaju!!!????? Brani svoj narod koliko moze pa je kriv....!? Pa hajde da pocnemo da Amere bijemo u Brazilu ili Kanadi ili bilo gdje u svijetu kao sto ukrajinci ruse tuku pa da vidimo njihovu reakciju.... Pamet u Glavu narode...
Četvrtak 24.07.2014. 16:55
Kakvi primitivci, Marija bi mogla dostojanstveno da napusti njihovu zemlju i da ode na neko drugo mesto. Neka teraju Anglosaksonce zbog bombardovanja u 2. sv. ratu i Nemce zbog okupacije a dosta ima i crnih glavoseca iz Nigerije po Holandiji, neka ih
Četvrtak 24.07.2014. 17:05
Путинова ћерка није политичар и није ништа лоше урадила има права где хоће да живи.Холанђани претерују сваку нумеру. Али какви смо и ми Срби ??? Зашто Србија није дозволила да се Слободан Милошевић сахрани на гробљу Београда или Пожаревца.Морали смо Слободана сахранити у двориште његове куће.Дали има у свету још неки човек који је сахрањен у своје двориште??? Нема .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online