Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 24.07.2014.
18:44
Srna A

EU jednoglasna, uvodi nove sankcije Rusiji

Federika Mogerini, ministar inostranih poslova Italije koja predsedava EU, izjavila je u četvrtak u Sarajevu da je na sastanku Saveta za spoljnu politiku jednoglasno odlučeno da se nastavi sa novim proširenjem sankcija prema Rusiji, odnosno proširenjem liste entiteta i lica na koje se one odnose.

Evropska unija nastavlja sa pritiskom na Rusiju (Foto: Arhiva)
 

"Sa kolegama iz Saveta za spoljnu politiku održan je sastanak koji je započeo govorom holandskog kolege koji je učestvovao u skupljanju posmrtnih ostataka putnika oborenog malezijskog aviona i njegov apel je bio da se izvrši što je moguće veći pritisak na Rusiju i proruske separatiste u Ukrajini da bi se obavila istraga na što transparetniji način", rekla je Mogerinijeva novinarima.

Pročitajte još:

* "Ukrajinci isprovocirali gađanje Malezija erlajnsa"

* "Ukrajinski lovac pratio MH17 neposredno pre pada"

* Putin za istragu aviona, opleo po Kijevu

* Nad Donjeckom srušen putnički avion sa 298 ljudi

Ona je naglasila da, s obzirom na činjenicu da već u nekoliko navrata diplomatski napori na terenu nisu dali rezultate, jednoglasno je odlučeno da se nastavi sa pritiscima i proširenjem liste entiteta, odnosno, preduzeća i lica na koje se odnose sankcije.

"Italija koja predsedava EU insistira da se sankcije prošire i da Evropska komisija sačini paket sankcija koji će se implementirati", rekla je Mogerinijeva.

SAD su prošle sedmice pooštrile sankcije protiv Rusije, a mere su usmerene na poslove najvećih energetskih korporacija i banaka, kao mera kažnjavanja zbog situacije u Ukrajini, dok je EU, prema ranijoj izjavi visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton, odlučila da proširi spisak lica kojima su uvedene sankcije zbog ukrajinske krize, uključujući ruske državljane i entitete.

Eštonova je ranije najavila da će EU predstaviti predloge za dalje delovanje, koji će obuhvatati oblasti pristupa finansijskom tržištu, odbrane, robe civilno-vojne namene i visoke tehnologije, uključujući energetski sektor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.07.2014. 18:49
Prosirili spisak sa 37 na 42 lica od kojih su se cak trojica ili cetvorica Rusa pocesala po dupetu kad su culi za "sankcije".
Četvrtak 24.07.2014. 18:57
Ovo je pocetak kraja EU!!!!!
Četvrtak 24.07.2014. 18:50
Ko se ne pokloni zvjeri i njenom pečatu taj neće moći kupiti ni prodati. Završena je satanizacija Srba i Srbije sada nastavljaju sotone sa satanizacijom Rusa i Rusije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online