Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 26.07.2014.
09:39
Srna, Beta A

Dogovorili se oko (blažih) sankcija Rusiji

Evropska unija je postigla sporazum o uvođenju prvih ekonomskih sankcija Rusiji zbog dešavanja u Ukrajini, ali je umanjen njihov obim u odnosu na najave, kako bi iz sankcija bila isključena tehnologija za energetski sektor. Takođe, EU je uvela nove sankcije šefovima i drugim zvaničnicima ruskih obaveštajnih i bezbednosnih službi, zbog njihove navodne umešanosti u ukrajinsku krizu.

Evropska unija je postigla sporazum o uvođenju prvih ekonomskih sankcija Rusiji zbog dešavanja u Ukrajini
 

Brisel je uveo i zabrane putovanja i "zamrzavanje" sredstava šefovima ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandru Bortnikovom i spoljne obaveštajne službe SVR Mihailu Fradkovu, te za još nekoliko drugih višerangiranih ruskih zvaničnika, navodeći da su oni pomogli u oblikovanju ruske politike.

Na meti sankcija, takođe, su i sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov za kojeg Brisel ističe da je iznosio saopštenja kojim je pružao podršku pripajanja Krima Rusiji i nekoliko lidera profederalnih snaga u Ukrajini.

Svi oni se nalaze među 15 Rusa ili Ukrajinaca, te 18 kompanija i drugih organizacija, među kojima su proruske pobunjeničke formacije na istoku Ukrajine, kao što su Narodna Republika Donjeck i Narodna Republika Lugansk.

Na crnoj listi su i lideri proruskih pobunjenika Pavel Gubarev, Jekaterina Gubareva, Fedor Berezin, Valerij Kaurov, Sergej Zdrilijuk i Vladimir Antifejev.

Time je broj onih koji su pogođeni sankcijama EU i povezani sa ukrajinskom krizom porastao na 87.
 

Ministri spoljnih poslova EU u četvrtak su zatražili da se preduzmu odgovarajuće mere, kako bi ekonomske sankcije bile uvedene Rusiji zbog njenog odbijanja da utiče na proruske separatiste na istoku Ukrajine.
 

Brisel je pooštrio svoj stav prema Moskvi nakon što je prošle sedmice iznad Ukrajine oboren avion malezijske kompanije "Malezija erlajns". Moskva je optužena da je proruske separatiste snabdela raketama kojima je oboren malezijski putnički avion s 298 putnika i članova posade.
 

Ambasadori EU postigli su juče preliminarni dogovor, te je predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej poslao pismo evropskim liderima u kojima od njih traži da ovlaste svoje predstavnike da okončaju sporazum do 29. jula. Time bi bila izbegnuta potreba da lideri EU održe vanredni samit kako bi odobrili sankcije.

POVEZANE VESTI

Subota 26.07.2014. 10:19
A JEL SE POŠTENA CRNA GORA PRIDRUŽILA
Subota 26.07.2014. 11:42
Ko je bre EU da nekog kaznjava ? Suga od par prijasnjih kolonijalista sa oko 400-500 miliona stanovnika i koja sama najvise profitira od Rusije. Npr. samo Njemacka pravi posao sa Rusijom godisnje sa oko 200 milijardi eura, kao i ostale clanice u malo manjem obimu a svi apsolutno svi ovise energetski i vojnoj industriji i drugim tehnologijama od Rusa.EU ce imati ogromne gubitke a ako Putin povuce sledeci potez i sam uvede sankcije EU a to moze kao od sale jer ima ogromno otvoreno trziste u Aziji sa 2,5 milijardi stanovnika (Kina,Indija, Koreja itd).Znaci EU skace radi USA sama sebi u stomak, dali ce to preziveti ?
Subota 26.07.2014. 12:07
Легално пљачкање свијета ЕКОНОМИЈА | МОМИР БУЛАТОВИЋ | JUN 20, 2014 00:30 Суштина проблема је у томе да америчка похлепа разара глобалну економију и то до мјере која се приближава тачки послије које нема повратка. Разумије се, треба бити поштен према оних 99 одсто Американаца који у овоме уопште не учествују, него су једнаке, ако не и веће жртве од осталих
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online