Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.07.2014.
10:56 >> 12:44h
Srna A

"Istraga o padu aviona mora biti poštena"

Moskva očekuje da niko neće pokušati da prikrije tragove tokom istrage o padu putničkog aviona na istoku Ukrajine, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kijev odbija da pregovora i zbog toga nema rešenja konflikta: Sergej Lavrov
 

Lavrov je rekao na konferenciji za novinare da se Rusija nada da će tokom istrage biti poštovan princip "pretpostavke nevinosti".

"Normalnim se može smatrati samo pošteno, otvoreno učešće svih koji imaju pristup informacijama o padu", rekao je ruski zvaničnik.

Napori da se ukrajinski konflikt reši nisu dali rezultate zato što Kijev konstantno odbija da pokaže poštovanje u pregovorima sa jugoistokom, dodao je Lavorv.

"Ukrajinske vlasti konstantno odbijaju da s poštovanjem razgovaraju sa jugoistokom, da sednu za pregovarački sto i počnu dijalog o svim pitanjima u ukrajinskoj državi, pre svega o pitanju reforme Ustava", rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Itar-tas.

On je ocijenio da, "bez takvog dijaloga i bez iskrene želje da se uzmu u obzir interesi svih ukrajinskih građana - nema nade za političko rešenje".

Istražitelji nisu stigli na mesto pada

Međunarodni policijksi tim nije uspeo da stigne na mesto pada aviona kompanije "Malezija erlajns" na istoku Ukrajine drugi dan uzastopno zbog žestokih sukoba u gradu na putu ka tom području.
Delegacija australijskih i holandskih policijskih i forenzičkih stručnjaka zaustavila se danas u Šahtarsku, oko 30 kilometara od mjesta na kojem je avion oboren.

Lavrov je rekao da bi Moskva mogla da uloži žalbu ukoliko arbitražni sud iz Haga presudi u korist grupe akcionara nekadašnjeg naftnog giganta "Jukos", a protiv Rusije, prenio je Rojters.

"Ruska strana, agencije koje predstavljaju Rusiju u ovom procesu, bez sumnje će iskoristiti sve pravne mogućnosti da brane svoju poziciju", rekao je Lavrov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.07.2014. 11:07
Diplomatija je mrtva.........Sad nek govori oruzje............Izmislite nesto i napadnite poljsku.............NIJESTE ZNALI.............POLJACI PODRZAVAJU NACISTE IZ KIEVA SA NAORUZANJEM KOJE SE KORISTI PROTIV RUSSKOG CIVILNOG STANOVISTVA............TE AKO IH PREVENTIVNO NAPADNETE " SVE JE U REDU "...........SVI TO RADE ! + NEUTRALISITE SPONZORE TERORIZMA-NEUTRALISITE-POLJAKE +
Ponedeljak 28.07.2014. 11:40
ča je gadan, smiješ li se ti ikad?
Ponedeljak 28.07.2014. 14:13
Ta istraga će trajati najmanje dve decenije, a siguran sam da je bilo koja pijandura iz dve takve vojske to mogla napraviti. Njima treba dati nekakvo izolovano ostrvo da se ubijaju, baš kao i nama devedesetih. To bi bila kao neka nova Jugoslavija sa puno ljubavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online