Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.07.2014.
13:32 >> 14:50h
Beta A

Rusija mora da plati 50 milijardi dolara za Jukos

Bivši većinski akcionar naftne kompanije Jukos saopštio je danas da je sudskom presudom dobio 50 milijardi dolara u sporu protiv Rusije.

Mihail Hodorkovki je od Jukosa napravio najveću naftnu kompaniju u vlasništvu investitora
 

U najvećem arbitražnom postupku do sada, sudu u Londonu obratila se kompanija GML, nekadašnja Grupa Menetap ltd, finansijska holding kompanija koja je bila najveći akcionar u Jukosu.

Taj holding tražio je od Rusije 103,5 milijardi dolara kompenzacije za eksproprijaciju Jukosa.

Bivši direktor Mihail Hodorkovski napravio je od Jukosa najveću naftnu kompaniju u vlasništvu investitora nakon raspada SSSR-a.

Kako je naveo GML, Stalni arbitražni sud je presudio da je Ruska Federacija oterala Jukos u bankrot i preuzela njegovu imovinu čineći sve što je potrebno da to postigne.

Direktor GML Tim Ozborn  istakao je da presuda predstavljaveliki korak za akcionare kompanije.

Rusija će se boriti protiv presude

Ministar spoljnih poslova Rusije,Sergej Lavrov, izjavio je danas u Moskvi da će Rusija iskoristiti sva pravna sredstva protiv presude kojom je nloženo da 50 milijardi dolara odštete isplati bivšem većinskom akcionaru naftne kompanije
Jukos.

"Većinski akcionari Jukosa ostavljeni su bez kompenzacije za gubitak njihovih ulaganja kada je Rusija nelegalno eksproprisala Jukos", naveo je Ozborn, dodajući da je to "ključni korak napred za akcionare koji su se za tu odluku borili deset godina".

Inače, Hodorkovski je proveo deset godina u zatvoru pošto je osuđen za utaju poreza i prevaru. Pomilovan je i pušten iz zatvora krajem prošle godine.

U međunarodnim krugovima proces protiv Hodorkovskog kritikovan je kao politički motivisan, jer je on bio oštar kritičar predsednika Rusije Vladimira Putina.

Ponedeljak 28.07.2014. 13:46
Te trikove sa zapada će ti isplatiti taj sud što ti je i dosudijo oštetu jer ti zakoni važe samo na divlji zapad jer tvoje je ono što su ti ostavili Tata i Mama i što si pošteno zaradijo. A sve što si oteo i opljačkao nije tvoje.
Ponedeljak 28.07.2014. 13:57
Od početka pljačke ruskog energetskog, rudnog itd. nacionalnog blaga STOJE ROTŠILDI. Hodorkovski je Rotšildov čovek.
Ponedeljak 28.07.2014. 16:52
Ali ste revnosni...pa gde je moj komentar ...izbrisaste....hahahahahahah....e vama QRAC a i Hodorovskom sto rece Drakce a posle cemo da se dogovorimo..... hahahahahahahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online