Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 29.07.2014.
09:10
Beta A

"Rusija prekršila sporazum o nuklearnim snagama"

U jeku rastućih tenzija između SAD i Rusije, SAD optužile Rusiju da je prekršila sporazum iz 1987. godine o kontroli nuklearnog oružja testirajući jednu krstareću raketu.

Iz Bele kuće stižu nove optužbe na račun Rusije
 

Neimenovani zvaničnik američke administracije izjavio je da su SAD u nekoliko navrata prenele Rusiji da je to "veoma ozbiljno pitanje" i da ona mora da se pridržava sporazuma i ukloni svo zabranjeno oružje na takav način da se to može proveriti.

"Ohrabrujemo Rusiju da se pridržava sporazuma i ukloni i zabrani svako zabranjeno oružje", izjavio je američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, i dodao da je Vašington spreman da odmah počne dijalog s Moskvom kako bi se ona pridržavala svojih obaveza.

Prema njegovim rečima, SAD su o tom pitanju konsultovale svoje saveznike i Kongres je o tome obavešten.

Zvaničnik je dodao da je tim povodom američki predsednik Barak Obama uputio pismo ruskom kolegi Vladimiru Putina. Zvaničnik nije naveo kada je pismo upućeno.

Testiranje rakete je bilo pre nekoliko meseci. Vašington je u januaru izrazio zabrinutost i upozorio Moskvu da "postoji mogućnost kršenja sporazuma" koji su SAD i Rusija potpisale 8. decembra 1987. godine.

Njujork tajms naveo je da je Moskva počela testiranje nove rakete 2008. godine.

Sporazum predviđa da SAD i Rusija u roku od tri godine unište balističke i krstareće rakete dometa između 500 do 1.000 kilometara i dometa između 1.000 i 5.000 dometa.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.07.2014. 09:19
Ocigledno je vec izvjesno vrijeme da je Amerika odlucila da na sve nacine pokusa uvuci Rusiju u novi hladni rat i trku u naoruzanju. Strah od jacanja Ruske privrede, ekonomske saradnje sa Njemackom, sirenja Ruskog kapitala na Zapad i Istok istovremeno dok Amerika grca u dugovima sa opadajucim BNP je pokrenula ovu akciju i vjerovatno su nacionalne agencije jenkija postavile novi strateski cilj. Ameri ce da igraju na kartu Zapad (demokratija) protiv Istok (diktatura) pokusavajuci da uvuku Njemacku i ostale zemlje EU u svoje kolo uz svesrdnu pomoc Engleskih poltrona.
Utorak 29.07.2014. 09:25
Pametan je Putin ovim zapadnil lažovima se više ne može vjerovati jebe ih malo prednost Rusije u balističkim raketama dalekog dometa.
Utorak 29.07.2014. 10:21
Jedan visoki ( 1.98cm) neimenovani zvanicnik americke administracije priznao je da je Aericka vlada izdala nalog za rusenje malezijskog putnickog aviona, takodje on je priznao da americka vlada naoruzava teroriste po svetu i da je odgovorna za preko 70 000 ubistava neduznih civila. Javlja neimenovani izvor blizak beloj kuci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online