Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 30.07.2014.
12:09
Alo.rs A

"Bajdenu u intersu destabilizacija Ukrajine"

Prema mišljenju novinara i osnivača sajta wideawakenews.com Čarlija Mekgrata, konflikt u Ukrajini ide na ruku freking kompanijama, a i porodici potpredsednika SAD Džoa Bajdena. Upravo za gradove oko kojih se nalaze zalihe gasa u škriljcima je ukrajinska armija vodila najžešće borbe.

Zahvaljujući sukobima u Ukrajini, mogu se izbeći propisi za eksploataciju škriljaca
 

Prošlo je samo nekoliko nedelja od momenta kada je kijevska armija povratila kontrolu nad industrijskim gradovima Slavjansk i Kramatorsk. Tamo se već vrlo aktivno postavlja oprema za proizvodnju gasa iz škriljaca pod budnim okom ukrajinske armije.

Upravo na teritoriji takozvanog Dnjeprovsko-donjeckog bazena, gde će se prema planovima vlasti razvijati freking industrija, Kijev se najaktivnije borio protiv snaga otpora. Ranije je lokalno stanovništvo protestvovalo protiv spornog metoda proizvodnja, ali su zbog rata svi sporovi odloženi.

Među kompanijama koje su dobile licencu za bušenje u tom regionu je i britansko-holandski energetski gigant Šel. Još jedna zainteresovana strana – ukrajinski holding „Burisma“ u čijem Savetu direktora se odnedavno nalazi i sin potpredsednika SAD Džoa Bajdena.

Novinar i osnivač sajtawideawakenews.com Čarli Mekgrat je u intervjuu za RT ispričao šta on misli po povodu toga.

Ekspert je rekao da su Češka, Holandija, Francuska i Nemačka zabranile na svojoj teritoriji proizvodnju gasa iz škriljaca metodom hidroeksplozij – lomljenja plasta, ili frekinga.

Na istoku Ukrajine, u regionu gde se vodi građanski rat, kompanijama se pruža mogućnost da ignorišu sve zakone i proteste protiv frekinga i izbegnu procedure koje bi morale proći da bi dobile pravo na proizvodnju gasa iz škriljaca. Porodica Džoa Bajdena je lično zainteresovana za destabilizaciju situacije u Ukrajini, podsetio je Mekgart. Sin Bajdena je ušao u Savet direktora ukrajinske naftne kompanije „Burisma“ i posle toga je Senat počeo energično da gura razradu gasa u tom regionu.

"Zar to nije sukob interesa? Korporacije su našle zgodan momenat da pod prikrićem vojne operacije počnu sa prevozom opreme u Ukrajinu i započnu svoj posao“, prokomentarisao je događaje osnivač sajta wideawakenews.com.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.07.2014. 13:04
Џозеф је битанга и бандит пар екселанс, баш као и остали политичари на западу а газде су им још горе...
Sreda 30.07.2014. 14:18
Mislim da sam komentarisao o ovom bilmezu (vec odavno) i pre ove vesti. Ali, ipak da dodam, cionisticka posla su isto tako i u Ukrajini kao i u citavom svetu...biznis, profit, monopol.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online