Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 01.08.2014.
20:42
Beta A

"Na izborima da se rešimo onih snaga koji podržavaju proruse"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko obećao je da će raspisati prevremene izbore na jesen i izrazio nadu da će oni omogućiti Ukrajini da se reši političkih snaga koje podržavaju proruske snage.

Hoćemo nov proevropski parlament Ukrajine: Petro Porošenko
 

"Ukrajina će na jesen imati novi parlament", rekao je Porošenko u intervjuu za nekoliko ukrajinskih televizija. Rekao je je da se ne može raditi s parlamentom u kome polovina poslanika ne smatra samorpoglašene separatističke republike Lugansk i Donjeck na istoku "terorističkim organizacijama" i gde čitave
parlamentarne frakcije dobijaju uputstva iz inostranstva.

Ukrajina od sredine aprila vodi "antiterorističku operaciju" na istoku protiv proruskih oružanih snaga, koje, prema Kijevu, Rusija instruira i snabdeva oružjem.

U sukobu je do sada poginulo najmanje 1.100 ljudi, prema navodima UN. Porošenko je podsetio da je mehanizam za prevremene izbore već pokrenut kada se 24. jula u parlamentu raspala vladajuća koalicija. Ukrajinski šef države rekao je da je prema anketama 82 odsto Ukrajinaca za prevremene izbore.

"Nadam se da će nova jaka, efikasna i proevropska većina biti formirana posle parlamentarnih izbora", rekao je Porošenko. Iako više nemajuj većinu, nekoliko bivših saveznika proruskog predsedniak Viktora Janukoviča, svrgnutog u februaru, nalaze se u sadašnjem sazivu Parlamenta. Među njima su i komunisti koje ukrajinske službe bezbednosti optužuju da otvoreno podržavaju proruske snage.

POVEZANE VESTI

Petak 01.08.2014. 20:47
Ovo je Evropska demokratija ide na izbore podršku ima 30% a izbore je već unapred dobijo.
Petak 01.08.2014. 21:17
Resi se ti te svoje ruzne glavurde,svrati so mesare ubedjen sam da imaju lepse! axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
Petak 01.08.2014. 23:12
Jebo te,,,ti Rusi su govna,,trpe ovakve idiote,,samo trebaju kopirrati amere,,poshalju jednog dronchica ,,roknu mu par raketica u spavacu i putuj budalo tamo odakle ne mozesh srati ..Ako Rusi misle pobijediti moraju biti od njih dva puta ludji i ekstremniji,,jer ovakva stoka ne poznaje diplomatski rijecnik niti ima ikakvih etichkih i bilo kojih drugih vrijednosti na kojima se zasniva humanost ljudskog roda.Fino je reko Napoleon,,Nisu toliko krivi oni koji cine zlo nego ona velika vecina koja cuti i nishta ne preduzima,,svi misle nece njih,,hoce hoce,,i Rvati su mislili da ce im teci med i mlijeko,,hoce al u panjevima ...josh malo poklat ce se izmdju sebe,,zivi bili pa vidjeli..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online