Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 02.08.2014.
09:40 >> 10:12h
Beta A

Izrael bombardovao Rafu, traži svog vojnika. Hamas: Nije kod nas!

Izrael je jutros bombardovao grad Rafu koji se nalazi na jugu pojasa Gaze, u sklopu potrage za svojim vojnikom za kojeg se veruje da ga je zarobila palestinska ekstremistička organizacija Hamas u zasedi kojom je prekinuto humanitarno primirje.

Širom pojasa Gaze bilo je više od 150 vazdušnih napada. Teška artiljerijska paljba čuje se i duž granice
 

Najmanje 35 Palestinaca poginulo je u jutrošnjem bombardovanju Rafe, rekao je palestinski zdravstveni zvaničnik, Ašraf el Kidra i dodao da je glavna bolnica u toj oblasti evakuisana zbog izraelskog napada.

Palestinski zvaničnici naveli su da je širom pojasa Gaze bilo više od 150 vazdušnih napada, uključujući i onaj na Islamski univerzitet u gradu Gazi. Teška artiljerijska paljba čuje se i duž granice.

Najžešća bitka dve strane desila se nedaleko od mesta na kojem je uhvaćen izraelski vojnik, nedaleko od Rafe, oko tri kilometra unutar pojasa Gaze i blizu granice sa Izraelom i Egiptom.

I ovo:

* Obama: Hamas da oslobodi izraelskog vojnika!

* Gaza: Izraelski tenkovi prekršili primirje; ima mrtvih

* Zvaničnik UN-a plakao zbog mrtve dece u Gazi

Izraelska vojska je navela da veruje da je vojnik uhvaćen u zasedi sat vremena nakon što je juče ujutru stupilo na snagu humanitarno primirje.

Vojno krilo Hamasa u saopštenju na svom veb sajtu objavilo je da "ne zna do ovog trenutka za nestalog vojnika ili bilo šta o njegovom kretanju ili okolnostima njegovog nestanka". Hamas je naveo da veruje da je moguće da je vojnik ubijen oko sat vremena pre početka primirja juče, u sukobu sa borcima te organizacije sa kojima je centrala izgubila kontakt.

"Verujemo da su svi članovi te grupe poginuli u (izraelskom) napadu, uključujući i cionističkog vojnika za koga neprijatelj kaže da je nestao", naveo je Hamas. Izraelska vojska odbila je da komentariše ovo Hamasovo saopštenje.

Nestanak vojnika Hadara Goldina i teški sukobi koji su usledili prekinuli su primirje koje je trebalo da traje tri dana i otvori put za razgovore u Kairu čiji cilj je dogovor o trajnijem prekidu vatre. Izrael i Hamas, kao i do sada tokom 26-dnevnog sukoba, optužili su se međusobno za prekid humanitarnog primirja.

POVEZANE VESTI

Subota 02.08.2014. 16:55
БОМБАРДОВАТИ И УБИЈАТИ ЧИТАВ ГРАД И ТО СВЕ ЗБОГ ЈЕДНОГ ВОЈНИКА....?! У КАКВОМ ЛИ ЈА ОВО СВИЈЕТУ ЖИВИМ.....???
Subota 02.08.2014. 11:05
Mogli su da kazu da su izgubili i pusku, pa ako im ne vrate da bace jos 500 bombi.
Subota 02.08.2014. 11:26
Američko-jevrejski teroristi terorišu ceo svet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online