Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 03.08.2014.
16:10
Beta A

Prorusi: Pregovaramo o predaji sa opkoljenom ukrajinskom jedinicom

Vojne snage samoproglašene Narodne Republike Lugansk saopštile su u nedelju da su počele pregovore o predaji s predstavnicima jedinice ukrajinske vojske koja je već danima opkoljena na teritoriji pod kontrolom pobunjenika na jugoistoku Ukrajine, u blizini granice sa Rusijom.

Vojne snage Luganska saopštile su da su započeli pregovore sa ukrajinskom jedinicom koja je opkoljena na samoj granici sa Rusijom
 

Kako prenose RIA Novosti, ukrajinska jedinica, veličine brigade, opkoljena je u blizini grada Sverdlovska, na samoj granici s Rusijom.

"Nestalo im je hrane, vode i goriva. Imaju samo municiju za pešadijsko naoružanje i to za nekoliko dana borbe. Ušli smo u pregovore s našim predlogom da oni unište svoju borbenu tehniku (oko 70 vozila), predaju lično oružje i municiju, a da ih mi pustimo da iz okruženja odu na teritoriju Ukrajine", rekao je neimenovani predstavnik pobunjenika iz Luganska.

On je, međutim, dodao da se predstavnici ukrajinske vojske nisu složili s tim predlogom, već traže da im se dopuste da odu s borbenom tehnikom.

Predstavnik pobunjenika je rekao da Ukrajinci imaju rok od nekoliko dana da odgovore na zahtev za predaju, a do tada ostaju pod opsadom pobunjenika i pod artiljerijskom vatrom, ali pobunjenici neće pokušati da ih direktno napadnu.

"Dopremanje hrane i municije opkoljenoj grupi je veoma otežano zbog gubitaka koje je ukrajinska vojska imala u transportnim avionima. Te su mogućnosti, praktično, svedene na nulu", rekao je taj pobunjenik za RIA Novosti.

Ta ukrajinska jedinica poslata je na sam jug Ukrajine, na početku akcije slamanja pobune, da pokuša da snage otcepljenih delova zemlje odvoji od granice s Rusijom, ali u tome ne samo što nije uspela, već je opkoljena i blokirana.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.08.2014. 16:14
Izgleda da ukrofasisti mogu da udju u Donjeck i Lugansk samo kao zarobljenici !
Nedelja 03.08.2014. 17:23
Не постоји проруска нација него само руска, зато је ова терминологија погрешна. Проруси могу бити само људи који нису Руси, a у овом случају би то могли бити Украјинци , а таквих нема или ако их и има, онда је то мали број. Ову перфидну игру речи је као први у свету увео Мило Ђкукановић koји је Србе у Црној Гори прозвао просрбима чиме је хтео избећи спомињање Срба, њихово постојање као и постојање српских партија. Питам се зашто новине Вести тако радо употребљавају ову антируску реч кад су нам Руси једини прави пријатељи.
Nedelja 03.08.2014. 20:23
Uzmite im svu tehniku i naoruzanje valjace vam a njih na odmor negde u Rusiju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online