Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 08.08.2014.
21:03
Beta A

Amerika zapretila Rusiji!

SAD su u petak upozorile Rusiju da bi se svaka njena dalja intervencija u Ukrajini, makar i pod izgovorom pružanja humanitarne pomoći, smatrala "invazijom Ukrajine".

SAD brine zbog mogućnosti ruske invazije na istok Ukrajine (Foto: Arhiva)
 

Američka ambasadorka Samanta Pauer iznela je to upozorenje na sastanku Saveta bezbednosti o stanju ljudskih prava na istoku Ukrajine, gde se vladine snage bore s proruskim snagama. Nedavni izveštaji Zapada i Kijeva optužili su Moskvu za slanje, po proceni NATO, 20.000 vojnika na granicu.

Pauer je rekla da Rusija ne samo što povećava pomoć prorusima, već gomila "sve više i više" vojnika i opreme u blizini granice, a počela je ove nedelje obimne vojne vežbe i ispaljuje granate preko granice, u Ukrajini. Ona je napomenula da je Rusija predložila stvaranje "humanitarnih koridora" za isporuku pomoći proruskim borcima.

"Treba se baviti humanitarnom situacijom, ali ne situacijom onih koji su tu situaciju izazvali", rekla je ambasadorka. Pauer je pozdravila to što ukrajinska vlada otvara humanitarne koridore za pomoć stanovništvu oblasti pod kontrolom separatista i
za omogućavanje civilima da se evakuišu.

Pročitajte još:


  Foto: Ilustracija

* Zapadni mediji: Putin u klopci

* Rusija reaguje na pretnje: Jača vojsku

* Rasmusen: NATO će pomoći Ukrajini protiv "ruske agresije"

* SAD: Sve veća opasnost od ruske invazije

* Trećina Nemaca strahuje od izbijanja rata

Ako Moskva želi da pošalje pomoć prorusima, rekla je ona, trebalo bi da tu pomoć isporuči neutralna međunarodna organizacija za pomoć, kao što je Međunarodni komitet Crvenog krsta. "Svaka dalja jednostrana intervencija Rusije na teritoriji Ukrajine, uključujući i pod maskom pružanja humanitarne pomoći, bila bi
potpuno neprihvatljiva i duboko alarmantna, i trebalo bi je smatrati invazijom Ukrajine", upozorila je Pauer.

Britanski ambasador u UN, Mark Lajl Grant u petak je optužio Rusiju da nastavlja da "bezobzirno podstiče sukob" gomilanjem snaga na granici, "a sada čujemo da je Rusija spremna da interveniše na humanitarnoj osnovi za ublažavanje patnje koju je ona proizvela".

POVEZANE VESTI

Petak 08.08.2014. 21:04
Rusije mora što prije da udari na američkog reptila, dok se nije razmahao, svako dalje odgađanje daje zalet agresorima.
Petak 08.08.2014. 21:37
Rusiji nije potrebno da intervenise u Ukrajini.U Ukrajini se vodi gradjanski rat izmedju fasista i autothonog stanovnistva Ukrajine.Polako ali sigurno pokret za normalnu Ukrajinu koji je zacet u takozvanoj Novo Rusiji postaje sve jaci i dobija na snazi i iz dana u dan snge koje FASISTICKI zapad naziva prorusima jacaju i nanose ogromne gubitke fasistima koji su po nalogu zapada i za interes krenule na sopstveni narod.Ko su prorusi ? To je narod Ukrajine koji ne zeli da se odrekne dekretom svojih korijena i svog jezika ili postojanja, to je narod koji je Ukrajinski ali je Ruskog izvornog porijekla kao u ostalom i 90 posto Ukrajinaca.Kao i Mi Bosnjaci sto nismo Turci ali jesmo porijeklom Srbi.
Petak 08.08.2014. 21:13
Dobio sam ospice dok sam ovo citao, potpuno je jasno da ova uzasno arogantna i nasilicka Amerika izaziva ocigledno rat
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online