Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 11.08.2014.
02:36
Vesti A

"Ko je Putin da nas kažnjava?"

Šta misli Putin, ko je on?! - ljutito je upitao lider opozicije Bil Šorten, reagujući na odluku ruskog predsednika da kao odgovor na sankcije na godinu dana blokira uvoz australijskih poljoprivrednih proizvoda u vrednosti od više stotina miliona dolara svake godine.

Na udaru Australijanaca: Vladimir Putin, predsednik Rusije
 

Na pres-konferenciji prošle nedelje, Šorten je kazao da mu se ta vest "zgadila". Australija je sa SAD, Evropskom unijom, Kanadom i drugima među onima na koje se sankcije odnose. Sve te zemlje ranije su izrekle sankcije Moskvi zbog politike u Ukrajini.


- Mi svi znamo da nije Australija dovela do te strašne tragedije. Šta ruski predsednik misli, ko je on da postavi sankcije našoj zemlji? Mi ćemo našu hranu svetske klase prodavati negde drugde. Ako je Rusi ne žele, u redu. Oni nemaju moralnog prava da ovo rade, nakon svega što se desilo i ja ću sarađivati s vladom.


Federalni ministar poljoprivrede Barnabi Džojs kaže da vlada shvata da će ovo izazvati probleme proizvođačima sa sela. Nacionalno udruženje farmera navodi da će se sada oslanjati na vladine sporazume o trgovini sa azijskim zemljama.


Ministar komunikacija Malkolm Turnbul rekao je da je ovde pravi gubitnik Rusija.
- Ovo je neverovatno ponašanje - kaže on.
Prvi ministar Toni Abot upoznao je javnost da se ruske trupe gomilaju prema ukrajinskoj granici i upozorio Putina da bi njihov upad u Ukrajinu Australija smatrala invazijom.


Ministarka inostranih poslova u senci Tanja Plibersek pridružila se osudi Putinovih sankcija, ali i rekla da to ne znači da njemu treba da se zabrani učešće na novembarskom sastanku lidera G20 u Brizbejnu.


Ministarka inostranih poslova Džuli Bišop istakla je razočaranje zbog Rusije, koja se radije sveti nego da razmisli o zabrinutosti međunarodne zajednice i zaustavi isporuku oružja ruskim separatistima u Ukrajini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.08.2014. 03:29
"Ministarka inostranih poslova Džuli Bišop istakla je razočaranje zbog Rusije, koja se radije sveti nego da razmisli o zabrinutosti međunarodne zajednice..." -------------------------------------------------- хаахахахахахаххааааааааааааааааааа "забринутост међународне заједнице"...мо`ш мислити!!! Па продајте бифтеке негде другде, шта кукате... Чуј, "забринутост"...О небеса.
Ponedeljak 11.08.2014. 05:19
Koji cinizam ili sta je vec, oni misle da imaju pravo uvesti Rusiji ili nekome drugom ali njima se ne smije??Engleska posla.
Ponedeljak 11.08.2014. 08:14
Шта се бре ово дешава ? Овде се неко добрано заје*ава... Мсм - у истој реченици изговорити како су се ови потомци европског шљама "поносно" ставили на страну оних који су увели санкције Русији и после се увређено, као неје*ана млада чудити "КО ЈЕ Путин, да ОН нама - исто тако - уводи санкције ??" Путин је неко због кога ће ваши привредници и фармери да је/у и вас и ваше матере... ето ко је Путин... дебили наранџасти...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online