Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 15.08.2014.
22:22
Beta A

Anektiran Krim: Majko Rusijo, smemo li da uvozimo iz Ukrajine?

Uprava poluostrva Krim koje je Rusija proletos anektirala, zatražila je od Moskve da izuzme tu oblast iz ruskih kontrasankcija - zabrane uvoz prehrambenih proizvoda iz Ukrajine, izjavio je u petak ministar poljoprivrede tog poluostrva, Nikolaj Poliuškin.

Anektirani Krim zatražio od Rusije da ga izuzmu iz ruskih kontrasankcija - zabrane uvoz prehrambenih proizvoda iz Ukrajine
 

Taj zahtev je iznet u četvrtak, kada su se predsednik Rusije Vladimir Putin i ministri sastali na Krimu radi razmatranja tamošnjih problema, rekao je Poliuškin, prenosi agencija RIA-Novosti.

"Tražili smo da se Krim izuzme od opštih ekonomskih sankcija Rusije, jer smo u periodu tranzicije, a mi smo s Ukrajinom još povezani kao sijamski blizanci, posebno u pogledu mleka i mlečnih proizvoda", rekao je on.

Po njegovim rečima, Krim želi izuzeće radi uvoza mleka i mlečnih proizvoda, krompira, govedine, paradajza i kukuruza iz Ukrajine. Ministar poljoprivrede Krima je nagovestio da se vlasti poluostrva nadaju odgovoru iz Moskve u ponedeljak. Na zaoštravanje sankcija Zapada protiv nje zbog umešanosti u ukrajinsku krizu, Rusija je prošle nedelje  odgovorila zabranom uvoza većine prehrambenih proizvoda iz Evropske unije i iz  Sjedinjenih Američkih Država.

Obama: Sankcije protiv Rusije deluju, ali šta ćemo ako krene u invaziju?

Izvoz u Rusiju mnogobojnih ukrajinskih prehrambenih proizvoda je takođe zabranjen, pri čemu se Moskva pozvala na zdravstvene razloge i nepoverenje u bezbednost te hrane.

Zvaničnici kažu da Rusija može da opstane bez uvoza hrane iz EU i SAD, ali priznaju da može biti nužno izuzeće nekih regiona ili vrsta proizvoda iz zabrane.

Rusija ima najveće teškoće u snabdevanju Krima jer mora da zaobiđe teritoriju Ukrajine, gde pro-ruske separatističke snage ratuju protiv ukrajinskih. Veze Rusije s Krimom su zato moguće samo avionom ili brodovima, te roba ponekad danima čeka na transport.

POVEZANE VESTI

Petak 15.08.2014. 22:44
˝...mi smo s Ukrajinom još povezani kao sijamski blizanci...˝ ova rečenica se ne smije izgovarati, zbog toga je Hruščov dao Ukrajini Krim... Što prije treba povezati Krim sa ostatkom Rusije ( bukvalno), mostom...
Petak 15.08.2014. 23:21
"Anektirani Krim" BETA - SOROSEVA GOVNA ! ! !
Petak 15.08.2014. 22:56
auu, koje sam ja govedo! nerviram se na naslove polupismenih novinara U ovom slucaju treba da stoji "Anektirani Krim: ..." (nesto izrazava!) jer smo mi citaoci odavno obavesteni da je Krim anektiran. uh bre, bre, bas sam govedo, cim se ovoliko ljutim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online