Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 20.08.2014.
18:26
Srna A

“Katar finansira ekstremiste u Iraku“

Katar finansira ekstremistički pokret "Islamska država" koji deluje u Siriji i Iraku, ocenio je u sredu nemački ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler.

Nemci tvrde da Katar naoružava pripadnike ekstremističkog pokreta "Islamska država"
 

"Potrebno je postaviti pitanje ko naoružava i finansira snage `Islamske države`. Reč je o Kataru", rekao je Miler za njemačku televiziju ZDF.

Nemačka je među državama koje isporučuju oružje Kataru, a nemačko Ministarstvo ekonomije navodi da je izvoz nemačkog oružja 2012. godine iznosio 4,7 milijardi evra, od toga je 673 miliona evra od izvoza Kataru.

U poslednje vreme nemački političari raspravljaju o neophodnosti slanja oružja u Irak za borbu protiv terorizma.

Za Nemačku je uključivanje u konflikte kontroverzno pitanje, s obzirom na istoriju te zemlje u dva svetska rata, zbog čega vlada u Berlinu nerado šalje trupe u strane zemlje u kojima traju sukobi, a nikad ne upućuje oružje u ratne zone, podsjeća AFP.

Bundesver isporučuje humanitarnu pomoć, šatore i medicinsku opremu iračkim izbeglicama.

Austrija: Uhapšeno devet militanata

Austrijska policija uhapsila je devet osumnjičenih da su planirali da se priključe islamskim militantima u Siriji, saopšteno je iz državnog tužilaštva u Beču. Džihadisti su uhapšeni u blizini granice i u toku su njihova saslušanja. U sukobima u Siriji, prema procjenama austrijskih vlasti, učestvuje stotinjak boraca iz Austrije.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.08.2014. 19:55
Pa naravno zato jedino u Kataru i Saudi arabiji nije bilo arapskog proleca. Americke arapske sluge!
Sreda 20.08.2014. 20:51
Jedan agent Kosovske obaveštajne agencije (KOA) koji je bio ubačen među džihadiste u Siriji, otkriven je i ubijen početkom ove godine, vrlo brzo nakon ubacivanja u redove tih terorističkih snaga.Različiti izvori rekli su da je taj agent regrutovan posle uključivanja Albanaca u rat u Siriji. Izvori iz KOA-a rekli da je on bio prepušten sebi, bez podrške, pomoći i potrebnih upustava o tome kako da postupa. O tom slučaju se nisu izjasnili državni zvaničnici.Direktor KOA-a Baškim Smakaj nije odgovorio na pitanja dnevnika, niti objasnio okolnosti pod kojima je ubijen njen agent.O ubistvu agenta direktor Smakaj nije ni podneo izveštaj skupštinskoj komisiji za nadzor KOA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online