Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Sreda 20.08.2014.
23:43
Beta A

Obama: Islamska država je rak koji treba odstraniti

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je u sredu da je ekstremna islamistička organizacija Islamska država, koja je preuzela odgovornost za ubistvo američkog novinara Džejmsa Folija, "rak" za koga nema mesta u 21. veku.

Islamska država je rak koji treba odstarniti da se ne bi širio: Barak Obama
 

"Islamska država ne govori u ime nijedne religije. Nijedna religija ne kaže da treba masakrirati nevine ljude. Njihova ideologija je šuplja", rekao je Obama.

On je pozvao vlade i narode Bliskog istoka da sarađuju kako bi bio izvađen taj "rak" i kako se on ne bi širio.

Američki predsednik je obećao da će SAD, koje od 8. avgusta vrše vazdušne udare na severu Iraka, nastaviti svoju borbu protiv džihadista.

"Oni su opustošili gradove i sela, ubili su nevine i nenaoružane civile i počinili nasilje koje je ogromni kukavičluk", rekao je Obama u govoru održanom u Masačusetsu, gde je na odmoru.

"Bićemo oprezni i neumoljivi. Kada Amerikanci budu meta (napada) učinićemo šta je potrebno, kako bi pravda bila zadovoljena", rekao je Obama i objasnio da pri tome pre svega misli na Džejmsa Folija, čije je ubistvo šokiralo ceo svet.

Islamisti pogubili američkog novinara

Ekstremisti u Iraku odrubili su glavu Džejmsu Foliju i potom objavili snimak ubistva.

Pripadnici Islamske države naveli su da je Foli likvidiran u znak odmazde zbog napada ratnog vazduhoplovstva SAD na položaje te esktremističke borbene organizacije u Iraku.

Islamska država, koja je okupirala delove Iraka i Sirije proglasivši ih svojim "kalifatom", zapretila je da će ubiti još jednog zarobljenika, za koga tvrdi da je američki novinar Stiven Sotlof.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.08.2014. 23:49
Koja crna komedija, vise im ni sopstveni gradjani ne veruju. INFOWARS.COM
Sreda 20.08.2014. 23:57
Pa vi ste ih stvorili, kada ste rusili Sadama, Gadafija, tada su vam bi dobri, borci za slobodu. Naoruzavate ih sada za ubijanja u Siriji,podrzavate ih na Kosovu, Bosni zbog vasih americkih interesa. Tako vam i treba nas ste od 1991-1999 sistematski unistavali i stajali tada na stranu mudzahedina i buducih terorista, eto vam ih sad pa se zabavljajte
Četvrtak 21.08.2014. 00:09
OBAMA ? SOBARAK HUSEIN MUHAMED BERI SOTORO OBAMA je MULTI-NACIONALNI, MULTI-KONFESIONALNI i MULTI-FUNKCIONALNI LIK STVOREN DA BUDE PREDSEDNIK SAD? “MUSLIMAN, HRIŠĆANIN, KATOLIK, SATANISTA, JEVREJIN, LEVIČAR I REVOLUCIONOR = JEZUITA Da je 44. američki predsednik čovek sa više lica evidentno je. I ovo je karakteristično za jezuitske djake. U ostalom, katolički (jezuitski) Georgetown University je njegov drugi dom, kako sam jednom reče. Ovako perfektno odgojen lik (kao programirani politički robot za široku upotrebu) može u jednoj ruci držati Nobelovu nagradu za mir, a u drugom slati (svojim formalnim potpisom) avione da bombarduju Avganistan, Libiju ili Pakistan ili bilo gde“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online