Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 21.08.2014.
10:47
Beta A

Zarobljeni dobrovoljac nije Srbin!

Proruski borac koga je ukrajinska armija zarobila u utorak u borbama u Ilovajsku na istoku Ukrajine, nije srpski doborovoljac s lažnim slovačkim pasošem kako se nagađalo, već zaista Slovak, pišu slovački listovi, za sada nezvanično, pozivajući se na izvore u slovačkom MUP-u.

Proruski borci na istoku Ukrajine (Foto: Arhiva)
 

"Imamo neke operativne informacije koje nas navode na to da ne možemo
da isključimo da je reč o slovačkom državljaninu", kazao je za današnju "Pravdu" ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak i dodao da će preciznije zvanične informacije dati tek kada ih Slovačka dobije od Ukrajine.

Prema fotokopiji pasoša koju je na Fejsbuku objavio savetnik ukrajinskog ministra odbrane Anton Heraščenko, u borbama u Ilovajsku zaista je zarobljen Mihal Rohač, 45-godišnji Slovak iz Žiline sa prijavljenom adresom u Banskoj Bistrici.

Njegov otac je portalu Aktualne.sk kazao da je sin boravio duže u Irskoj, a da je letos iz Slovačke otišao u Rusiju. Po podacima slovačke vojske, ne radi se o bivšem vojniku. A po podacima iz pasoša, u Ukrajinu je ušao početkom jula, na
aerodromu u Kijevu, verovatno iz Rusije i uputio se kao dobrovoljac, kako je sam kazao nakon što su ga zarobili iz ubeđenja a ne kao plaćenik.

Zoran Andrejić iz srpskog četničkog pokreta, demantovao je za današnju Pravdu navode Harašcenka da se Rohač borio zajedno sa srpskim dobrovoljcima.

Preko njih je Andrejić dobio potvrdu od proruskih snaga da je Rohač uhapšen, a služio je kao snajperista.

Lavinu nagađanja da li je zaista u Ukrajini zarobljen Slovak, kao prvi zarobljeni državljanin neke od zemalja Evropske unije, i to na strani proruskih separatista, ili Srbin s lažnim pasošem, podstaklo je i to što ukrajinske vlasti na kategorične zahteve slovačke diplomatije nisu bile u stanju da daju nikakvu zvaničnu informaciju o zarobljeniku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 11:21
Sta pustise covjeka da ga fasisti zarobe!?
Četvrtak 21.08.2014. 13:08
Ode hitler, radi gumica.
Četvrtak 21.08.2014. 12:49
Kakav je sada problem,ovaj zna zasto se opredjelio,misli da je to ispravna strana "...kako je sam kazao nakon što su ga zarobili iz ubeđenja a ne kao plaćenik..." a ostali koji su zbog novca ti ce svoj posao da nastave i u miru,njih se nespominje jer iza ledja imaju jaku zastitu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online