Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 21.08.2014.
15:10
Beta A

Ukrajinci zaplenili dva ruska oklopna vozila

Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su zaplenile dva oklopna vozila koja pripadaju vazdušno-desatnoj diviziji ruske vojske tokom borbi oko Luganska, uporišta pobunjenika, kao i dokumenta koja dokazuju njihovo poreklo.

Ukrajinske vlasti tvrde da su zaplenili dva ruska oklopna vozila (Foto: Ilustracija)

Ipak nisu odmah podneli dokaze za koje su rekli da su nađeni.

"Tokom borbi kod Luganska ukrajinski vojnici zarobili su dva oklopna vozila iz vazdušno desantne jedinice Pskov iz Rusije. U jednom od vozila našli smo jedan set dokumenata - vozačku dozvolu i vojne dokumente", rekao je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

Posada pripada vojnoj jedinici 74268 padobranaca vazdušno-desantnih snaga Pskova, na severozapadu Rusije, rekao je on.

Među nađenim predmetima je i oficirska torba jednog komandanta čete, rekao Lisenko i dodao da je posada napustila vozila.

Kako navodi agencija Frans pres ukoliko se ove informacije pokažu tačnim to će biti prvi dokaz o umešanosti redovnih ruskih snaga u sukob na istoku Ukrajine.

Kijev i neke zapadne zemlje optužuju Rusiju da prebacuje preko granice oružje i borce, što je Moskva stalno demantovala.

Novinar privatne ukrajinske televizije Inter je na svojoj Fejsbuk stranici objavio više slika koje navodno prikazuju dokumente zaplenjene u tim vozilima. Tu se vidi jedan ruski pasoš, kreditne kartice, jedna zdravstvena knjižica, neki propis za padobrance.

"Teško je shvatiti zašto neko nosi takvu biblioteku u oklopnom vozilu", rekao je ironično portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenko i demantovao da su vozila zarobljena. On je rekao da su sva vojna dokumenta koja su navodno pronađena u tim oklopnim vozilima na starim formularima koja se već skoro pet godina ne koriste.

Rekao je da se radi o još jednom u nizu dnevnih "otkrića" dokaza o ruskom prisustvu na ukrajinskoj teritoriji i da očekuje da će sledeći dokaz biti zaplena kalašnjikova i intimnih dnevnika nekog navodno ruskog vojnika.

Jedan separatistički vođa prošle nedelje rekao je da mu je stiglo pojačanje od 1.200 naoružanih ljudi obučenih u Rusiji i desetak oklopnih vozila, što je potvrdio i ukrajinski predsednik Petro Porošenko. Moskva je ove navode odbacila.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.08.2014. 15:53
Ukrajinci tvrde da se ruska vojska direktnpo miješa u sukobe na istoku Ukrajine.. da je to tačno, vrlo brzo bi pao Kijev.. ali je ovo najvjerovatnije dezinformacija...
Četvrtak 21.08.2014. 16:23
NEBITNO STA KAZE HUNTA KIEVSKA...............BITNO JE DA PROPADAJU I DA CE IH KOMPLETNO IZBRISATI, POSLE TOGA MOLDAVIJA RUMUNIJA..............I BOZIJA VOLJA I MOLITVE NASE DA SE GRANICIMO SA RUSSKOM FEDERACIJOM........... KO KAZE DA NE............NEK DOBRO POGLEDA I UPOREDI CINJENICE I MATEMATIKU SA TERENA............SANKCIJE ZAPADNE SU MACIJI KASALJ I PRETVARAJU SE ZA ZAPAD U NOCNU MORU...........RUSSIJA POBEDJUJE NA SVAKOM SEGMENTU " I MI SA NJIMA"........ +SRBIJA I RUSSIJA KOMBINACIJA NEPODEVIVA +
Četvrtak 21.08.2014. 16:47
Nista novo,dokaza ic kao i uvek,a ono oklopno vozilo sa slike je verovatno snimak iz Libije.(Znam redakcijo, to je samo ilustracija :) )
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online