Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 22.08.2014.
08:44
O. Ikodinović - Vesti A

Kijev hoće oružje

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin rekao je juče da Kijev zaslužuje vojnu pomoć zapadnih zemalja u borbi sa proruskim snagama u Donjecku i Lugansku i to, kako je naglasio, ne manju nego što je dobio Irak.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine tražio je pomoć od SAD: Pavlo Klimkin
 

- Bilo bi logično da se Ukrajini dostavi tehnička i vojna pomoć za borbu s terorizmom, ista onakva kao što je u slučaju s Irakom. Ta borba je u osnovnim interesima EU - rekao je Klimkin.


- Potrebno nam je nešto kao Maršalov plan. Posle Drugog svetskog rata, SAD su odigrale ključnu ulogu u primeni Maršalovog plana. Ovih dana, Nemačka bi mogla da preuzme vođenje takve istorijske misije - zaključio je Klimkin uoči posete nemačke kancelarke Angele Merkel, koja stiže u Kijev u subotu 23. avgusta.

Oboren avion

Proruske snage oborile su u sredu ukrajinski bombarder suhoj Su-25 u regionu Luganska, na istoku Ukrajine. Zvanični Kijev priznaje ovaj gubitak uz napomenu da za sada nije poznato da li je pilot bio u stanju da se katapultira ili je poginuo u padu aviona.

S druge strane, predsednik Državne Dume RF Sergej Nariškin rekao je da susret u Minsku (Belorusija) lidera "evroazijske trojke" sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom može postati jedna od etapa deeskalacije konflikta u jugoistočnim regionima Ukrajine.


Ukrajinska carina ne može da započne carinsku proceduru humanitarnog tovara iz Rusije pošto nije dobila svu neophodnu dokumentaciju, tvrdi kijevski portparol Andrij Lisjenko. Četiri kamiona iz konvoja ruske humanitarne pomoći istočnoj Ukrajini ušla su na teritoriju carinskih kontrolnih punktova Donjecka, rekao je on i dodao da se još 12 kamiona nalaze u blizini.


Najveći deo od 280 kamiona u sastavu ruskog humanitarnog konvoja nalazi se i dalje na čekanju u Rostovskoj oblasti. Kamioni sa oko 2.000 tona humanitarne pomoći za stanovništvo istočne Ukrajine upućeni su iz Moskve još 12. avgusta, ali ih ukrajinske vlasti ne puštaju u zemlju.
 

Ipak Slovak, a ne Srbin

Proruski borac kog je ukrajinska armija zarobila u utorak u borbama u Ilovajsku na istoku Ukrajine nije srpski doborovoljac s lažnim slovačkim pasošem kako se nagađalo, već zaista Slovak, pišu slovački listovi. Prema fotokopiji pasoša koju je na Fejsbuku objavio savetnik ukrajinskog ministra odbrane Anton Geraščenko, u borbama u Ilovajsku zaista je zarobljen Mihal Rohač, 45-godišnji Slovak iz Žiline, sa prijavljenom adresom u Banskoj Bistrici.

POVEZANE VESTI

Petak 22.08.2014. 08:51
PRESTANITE DA UBIJATE CIVILE ZVERI NACISTCKE !
Petak 22.08.2014. 08:53
Niste članica NATOa,može na crno ali će to da vas košta.
Petak 22.08.2014. 09:26
RUSSI I NJIHOVE KACUSE SVE SRAVNISE OD MOSKVE DO BERLINA SVE ZAPALJENA ZEMLJA-A I OPET CE AKO BUDE SRECE-DOK GOD NE BUDE RUSS GAZDA SVETA ZAPAD CE DA GRIZE MEDVEDA................+ MILOSTIVI PREDSEDNIK RUSSIJE VAS UPOZORAVA" JOS JEDAN POGRESAN KORAK PADA VASA GLAVA +
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online