Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 23.08.2014.
10:37
Beta A

Kineski pilot uplašio Amere

SAD su optužile pilota kineskog lovca aviona za "opasno presretanje" jedne izviđačke američke letelice dok se nalazila u međunarodnom vazdušnom prostoru kod obale Kine.

Foto: Ilustracija
 

Sekretar za štampu Pentagona, kontraadmiral Džon Kirbi rekao je da je Vašington protestovao kod kineske vojske kroz diplomatske kanale, rekavši da postupak dotičnog pilota "nije bio bezbedan i da je bio neprofesionalan".

Ben Rouds, zamenik savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost,
nazvao je presretanje "provokacijom koja duboko zabrinjava" i ukazao da bi ovaj postupak mogao negativno da utiče na nastojanja da se unaprede kinesko-američki vojni odnosi.

Kirbi je rekao da je manevar kineskog pilota od 19. avgusta bio rizičan po bezbednost letelice američkog izviđačkog aviona, i da "nije bio u skladu sa međunarodnim običajnim pravom". Prema njegovim rečima, ovaj događaj komplikuje napore da se unaprede često zategnuti odnosi dveju armija.

Kirbi je rekao da je kineski lovac nekoliko puta prošao veoma blizu američke letelice P-8 posejdon, i da joj je u jednom trenutku prišao na nekoliko desetina metara.

Prilikom jednog manevra, kineski lovac je preleteo ispred nosa američkom izviđačkom avionu i jasno mu stavio do znanja da je naoružan, budući da je pokazao svoj trbuh, kazao je Kirbi. Incident se dogodio na oko 220 kilometara od kineskog ostrva Hainan. Letelice P-8 posejdon napravljene su za izviđanje i špijunažu.

POVEZANE VESTI

Subota 23.08.2014. 10:39
сад ће пилоти те смрдљиве америчке канте напустити посао и затражити помоћ психијатра као и они мајмуни са крстарице Доналд Кук-у нама,кад их Рус испрепадао и послао њих 95 у лудару
Subota 23.08.2014. 11:05
"Letelice P-8 posejdon napravljene su za izviđanje i špijunažu". A sta ste vi tamo spijunirali i izvidjali? Sto zabijate nos tamo gde vam nije mesto. Zamisli ti "bezobraznog" kineskog pilota. pokazao mu trbuh i dao mu do znanja da je naoruzan. Boze dragi, koliko ste vi licemerni i cinicni. Pa koji lovac ide u lov nenaoruzan, bilo na zemlji, vodi ili vazduhu Mislili ste da Kinezi nemaju m..a, grdno ste se prevarili.Nije danas 1999. godina kad ste hladnokrvno gadjali njihovu ambasadu u Beogradu. Nikad vam to nece oprostiti.
Subota 23.08.2014. 12:37
Заиста невиђен безобразлук кинеског пилота, који се осмелио да лети, гле чуда, у близини кинеске обале, и тако омета друге који имају више права од кинеза да оперишу у близини, јел`те, кинеске обале...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online