Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.08.2014.
03:33
Vesti A

Majka ubijena dok su deca spavala

Kvinslend je potresao još jedan strašan zločin. Ubijena je Antea Mari, majka četvoro dece, u istoj kući u brizbejnskom Norman Parku, gde su joj deca spavala ništa ne sluteći.

Policija zatekla mrtvu ženu (Foto: Ilustracija)

U 3.30 ujutro u utorak, ambulantna služba i policajci su došli na poziv u kuću u ulici Milsom i našli nesrećnu ženu mrtvu.

Kasnije u toku dana policija je saopštila da u vezi sa zločinom traži Džejkoba Majkla Smita, bivšeg zatvorenika. On je uhapšen dan kasnije i posle ispitivanja optužen.
 

Predana porodici

Predana majka Antea Mari na Fejsbuku je pisala o ljubavi prema svojoj deci. Stranica joj je preplavljena fotografijama četvoro dece, njihovim uspesima i porukama ljubavi.

Prema pisanju "Kurijer mejla" policija istražuje da li je Mari zadavljena i da li je njen ubica proveo u kući još neko vreme posle ubistva. Postoji i verzija koju je objavio TV kanal Devet, da je jedno od dece napastvovano. Uz poziv da traže Smita, detektiv inspektor Rod Kemp upozorio je građane da se drže podalje, ako ga ugledaju.


- Treba da računamo s tim da bi on mogao da bude opasan po okolinu.
Smit je ranije optužen da je bio saučesnik u vezi sa smrću davljenjem jednog zatvorenika u zatvoru Vudford 1997. godine. Godine 2002. osuđen je na više od deset godina zbog više krivičnih dela, uključujući pljačku kladionice na Gold Kostu.
Inspektor Kemp kaže da su sa Anteom Mari i njenim kćerkama starim 11 i 12 godina živela i dva sustanara muškarca. Ne veruje se da je i jedan od njih umešan u ubistvo. Deca su spavala dok im je majka umirala.


Inspektor je rekao da nije bilo buke ili "ekstremnog nasilja" i da nije nađeno nikakvo oružje. Policija navodi da je Smit ranije te noći došao u kuću i da je otišao pešice. Kuća je svega oko 150 metara od železničke stanice. Sustanar i medicinari pokušali su da spasu Anteu.

Borac protiv nasilja

Nešto svetla na tragičan kraj Antee Mari pružila je ona sama, pišući na Fejsbuku i učestvujujući u akcijama pomoći za žene izložene nasilju u porodici. Ova 34-godišnja žena, naime, punih 15 godina bežala je od nasilja, prebacujući se iz jednog utočišta za žene u drugo, spavajući na kaučima i čak u svom automobilu.
Javno je davala savete drugim ženama, kao učesnik projekta zaštite od nasilja.
- Tražite pomoć, poručivala im je ona. - Ne mislite da ste jedini. Ima mnogo žena koje prolaze kroz isto.

- Oni su (sustanari) razgovarali s tom osobom, videli su ga tamo. On se poznavao sa Anteom, dolazio je ranije. Ne znam da li je bilo kakvog odnosa među njima, verujemo da su bili samo prijatelji. Mislim da se jedna od devojčica probudila kasnije, rekli su policajci.


Smit je poznata osoba na Gold Kostu, posebno oko Kulangate, Madžerabe i Vijnuma. Visok je 180 cm, prosečne građe, tamnije smeđe kose.

Gospođa Mari ima još dvoje dece, pored dve kćerke koje su živele s njom, uključujući i kćerku staru 15 godina koja živi s bakom, kao i trogodišnjeg sina.


Jedan od sustanara rekao je po izlasku iz policijske stanice da on ženu poznaje dugo vremena i da je ovo "vrlo teško" za decu.


- Nemam pojma šta se dešavalo, prijatelju, spavao sam kad se to dogodilo.

Nema sugestija da je njen bivši partner odgovoran za njenu smrt.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online