Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 29.08.2014.
12:02
Srna A

UN ne haje za prekid vatre u Ukrajini?

Savet bezbednosti UN blokirao je predlog Rusije da se uputi zahtev za hitan prekid vatre na jugoistoku Ukrajine, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin i dodao da je izgovor za to bio "jednostavno neozbiljan".

Kijev vodi rat protiv sopstvenog naroda: Vitalij Čurkin
 

U predloženom dokumentu upućen je poziv da se hitno prekinu sukobi, da počne dijalog između Kijeva i predstavnika proruskih aktivista, kao i da se pruži humanitarna pomoć stanovnicima Donbasa.

Čurkin je rekao da ukrajinska armija u donjeckoj i luganskoj oblasti ne bira u koga će da puca i da koristi zabranjenu municiju, prenosi "Glas Rusije".

"Kijev vodi rat protiv sopstvenog naroda", rekao je Čurkin i poručio Vašingtonu da se ne meša u unutrašnje stvari suvernih država.

Na vanrednom sastanku Saveta bezbednosti UN o ukrajinskoj krizi, američki ambasador u UN Samanta Pauer optužila je Rusiju da otvoreno "laže" o svojoj ulozi u Ukrajini.  Konstatujući da se Rusija oglušila o upozorenja Zapada kada je u pitanju Ukrajina, Pauerova je pitala kako ostale države koje se graniče sa Rusijom mogu da budu sigurne da im je garantovana bezbednosti i mir ako se dopusti da Moskva krši međunarodna pravila.

"Rusija je krenula u vojnu invaziju na Ukrajinu"

Britanski amabasador Mark Lajal Grant zatražio je od Moskve da odmah povuče svoje vojnike i oružje sa ukrajinske teritorije, preneo je AFP. Zamenik stalnog predstavnika Francuske pri UN Aleksis Lamek rekao je da Pariz neće da toleriše prisustvo ruskih vojnika u Ukrajini i dodao da Moskva mora obustaviti dostavljanje vojne opreme proruskim aktivistima.

Predstavnik Litvanije Rajmonda Murmokaite, na čiji zahtev je održan vanredni sastanak, smatra da je ulazak ruskih snaga na ukrajinsku teritoriju ozbiljan udarac miru i bezbednosti u regionu i šire.

Ovo je bila 24. sednica Savjeta bezbednosti UN o ukrajinskoj krizi od marta.

POVEZANE VESTI

Petak 29.08.2014. 12:31
Amerika i njeni papagaji!!!
Petak 29.08.2014. 12:36
Licemerne nacisticke gnjide, ne izvestavaju i ne upozoravaju njihove Ukrainske sluge da ne bombarduju civilna naselja i ne ubijaju civile.
Petak 29.08.2014. 13:25
Ako oni ne haju za prekid vatre, Novorusio guraj dalje. Na sve moguce nacine hoce da uvuku Rusiju u rat. Putine, vrlo si mudar, cestitam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online