Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Nedelja 31.08.2014.
11:19
Beta A

Češka i Slovačka protiv dodatnih sankcija Rusiji

Češka i Slovačka neće prihvatiti neke od planiranih daljih sankcija Evropske unije protiv Rusije ukoliko bi one nanele štetu nacionalnim ekonomskim interesima, saopštili su posle samita EU u Briselu premijeri te dve zemlje.

Dosadašnje sankcije nisu promenile stav Rusije: Ruski predsednik Vladimir Putin
 

''Dali smo sebi unapred pravo da se ne složimo sa nekim delovima predloga (Evropske komisije o novim sankcijama) ukoliko budemo smatrali da Evropa ne bi trebalo da ide u tom pravcu", kazao je češkim novinarima na samitu predsednik češke vlade Bohuslav Sobotka.

Češki premijer kazao je da će u sredu njegova vlada analizirati kakve posledice bi novi paket sankcija ostavio na češku privredu.


"Tada će biti jasno sa kojim od njih možemo da se složimo a sa kojima ne", rekao je Sobotka i dodao da duboko sumnja da zaoštravanje sankcija može da doprinese rešavanju sukoba u Ukrajini a da su prema daljim sankcijama suzdržane i druge zemlje kao Austrija, Mađarska i Slovačka.

"Zvanično sam na samitu EU kazao da ako budu predložene nove sankcije, u ime Vlade Slovačke uzimam sebi pravo da odbijem one koje bi nanele štetu slovačkim nacionalnim interesima", kazao je po završetku samita i slovački premijer Robert Fico.

Slovački premijer rekao je da će koordinirati stav prema novim sankcijama sa češkim premijerom Sobotkom.

"Nema smisla uvoditi nove sankcije ukoliko ne znamo da li su sadašnje ispunile svoju svrhu. Izgleda da dosadašnje sankcije uopšte nisu promenile stav Rusije. Upravo suprotno. A dalje sankcije mogu još da pogoršaju bezbednosnu situaciju u Ukrajini", upozorio je Fico.

Slovački premijer naglasio je takođe da o sukobu u Ukrajini i potezima Evrope prema Kremlju želi da odlučuje na osnovu kompletne i objektivne slike onoga šta se dešava u Ukrajini a da iako poštuje predsednika Ukrajine Petra Porošenka ne veruje mu baš svaku reč.

"Gospodin Porošenko predstavio je na samitu svoju sliku onoga šta se dešava u Ukrajini. Nije nam data alternativa niti smo mogli da suočimo njegove sa izjavama nekog drugog", rekao je Fico.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.08.2014. 11:20
Pametne drzave....
Nedelja 31.08.2014. 11:24
прогледали Чеси и Словаци,па кроз црну маглу смрдљивих јенкија,сагледали куд их ово води,прочули се крвави злочини батаљона Кијевске хунте,прочула се истина о боингу,прочула се истина о спаљеним градовима и селима,свет то види,ал не виде бриселски нацисти,ал не виде вашингтонски фашисти,ал ће брзо од бљеска Руских хаубица и тенкова прогледати
Nedelja 31.08.2014. 12:03
EU se raspada ČEŠKA SLOVAČKA GRČKA I BUGARSKA neće više ni po ceni izlaska iz EU pristati na neke kontra stavove prema Rusiji pa ni na nove sankcije. KAKO ĆE EVRO FANATICI I FAŠISTI PREŽIVETI RASPAD EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online