Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 02.09.2014.
09:09
O. Ikodinović - Vesti A

Ukrajina se lomi

Na jučerašnjim razgovorima u Minsku bili su predstavnici Rusije, Ukrajine, Oebsa, ali i proruskih snaga čiji su zvaničnici zatražili od Kijeva da im prizna autonomiju, uz želju da ostanu integralni deo Ukrajine. Njihovi predstavnici zatražili su od ukrajinske vlade da okonča vojnu operaciju na istoku zemlje, da bi mogli da budu održani slobodni parlamentarni i lokalni izbori.

Oterati vojsku koja gađa gradove: Vladimir Putin
 

"Predsednik, vlada i Vrhovna rada (parlament) trebalo bi da prihvate dekrete kojima će biti odobreno oporavljanje od humanitarne katastrofe, priznavanje specijalnog statusa teritorija pod kontrolom proruskih snaga i stvaranje uslova, obustavom svih operacija, za održavanje izbora", navodi se u dokumentu koji je objavila ruska TV stanica Raša tudej.

Amerika šalje oružje

Američki senatori zatražili su od vlasti SAD da pošalju vojnu pomoć Ukrajini, kako su naveli, zbog "direktne invazije Rusije na tu zemlju". Dalje se navodi: "Trebalo bi da snabdemo Ukrajinu oružjem za odbranu, što će omesti Putina da izvrši novu agresiju", rekao je šef Komiteta za spoljne poslove američkog Senata Robert Menendez za Si-En-En.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Evropu da "rado ignoriše" to što ukrajinska armija puca direktno na civile na istoku Ukrajine.


- Ja ću vam reći u čemu se sastoji tragedija, koja se sada dešava. Oni (snage samoodbrane) su uzrokovani činjenicom da su ukrajinske regularne jedinice opkolile velike gradove i direktno gađaju stambene kvartove. To je nešto što ignorišu u mnogim zemljama, uključujući Evropu - rekao je Putin.


On je dodao da proruske snage pokušavaju da potisnu ukrajinsku vojsku od svojih trenutnih pozicija jer su pucali na civile.


- Cilj boraca milicije jeste da potisnu ukrajinske oružane snage i njihovu artiljeriju bez mogućnosti da pucaju na stambene oblasti - rekao je Putin.

Početak nove gasne ere

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovao je ceremoniji povodom početka radova na gasovodu Snaga Sibira, kojim bi trebalo da se transportuje gas do Kine. Prva faza izgradnje gasovoda trebalo bi da bude završena do kraja 2017. godine, a planirano je da godišnji kapacitet gasovoda bude 61 milijarda kubnih metara prirodnog gasa. Ruski gasni gigant Gasprom prethodno je potpisao ugovor na 30 godina (u vrednosti od 400 milijardi dolara) o snabdevanju Kine sa 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje.


Ruski predsednik je kazao da kijevske vlasti ne žele da vode politički sadržajan dijalog sa istokom Ukrajine, ali je naglasio da sada započinje "veoma važan proces direktnih pregovora", koji su dogovoreni sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i evropskim kolegama. Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov potvrdio je da Rusija neće vojno intervenisati u Ukrajini.
 

Razmena

Proruske snage predale su ukrajinskim vlastima 330 zarobljenika, 72 ranjenika, kao i tela 35 poginulih ukrajinskih vojnika i pripadnika Nacionalne garde. Istovremeno, armija Novorusije je u operacijama na periferiji Marijupolja oborila ukrajinski borbeni avion Su-25 i dva helikoptera Mi-8.

 

Aerodromi oslobođeni

Borci u Lugansku tvrde da su zauzeli gradski aerodrom, a da su snage samoodbrane krenule u ofanivu za oslobađanje aerodroma u Donjecku.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.09.2014. 09:18
SJAJNE VIJESTI!!! Planovi Putina i Porošemka se neće dopasti Amerima, ali će morati da progutaju knedlu, kao što im je bilo u svakom sukobu sa Putinom do sada!!! :)
Utorak 02.09.2014. 09:46
Pomrsio im planove kao i Rusi 1941 god.
Utorak 02.09.2014. 11:08
Slomljena je Ukraina na Majdanu!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online