Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 04.09.2014.
11:28
Srna A

Rusija: Ukrajino, ne ulazi u NATO! SAD ne insistiraj!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naglasio je da se Moskva protivi ulasku Ukrajine u NATO i upozorio SAD da ne nameću svoju volju ovoj bivšoj sovjetskoj republici.

Ukrajina treba da ostane nesvrstana, inače ko zna šta će biti
 

Lavrov je rekao da pokušaji da se promeni nesvrstani status Ukrajine mogu da "poremete sve napore za iniciranje dijaloga s ciljem da se postigne nacionalna bezbednost".

On je dodao da je Moskva spremna da preduzme "praktične korake" u pravcu deeskalacije krize u Ukrajini, u skladu sa predlozima predsednika Vladimira Putina.

"Nadamo se da će Putinov poziv čuti pre svega u Kijevu, Donjecku i Lugansku", rekao je Lavrov i ponudio saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) radi smirivanja situacije u Ukrajini.

Jaka Rusija je trn u oku

"Zajedno sa OEBS-om, spremni smo da u okvirima kontakt grupe pomognemo sukobljenim stranama da krenu putem praktične stabilizacije situacije", rekao je ruski zvaničnik i naglasio da odluke Saveta Evrope, Saveta bezbednosti UN i OEBS-a u vezi sa Ukrajinom moraju da se provedu, prenosi Itar-tas.

"To se odnosi na događaje poput onih na Majdanu, u Odesi i u vezi sa padom putničkog aviona `boing`", rekao je Lavrov i dodao da postoje veoma velike sumnje u iskrenost Brisela i Vašingtona u vezi sa krizom u Ukrajini.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.09.2014. 12:10
Sad je jasno kao dan ko ce zapoceti III svetski rat.
Četvrtak 04.09.2014. 11:49
Zar Ukrajina nema prava da sama odluči da li će da se priključi Evropskoj Uniji i NATO-u? Zašto Rusija mora da donosi takve odluke umesto same Ukrajine?
Četvrtak 04.09.2014. 12:59
Rusima izgleda treba malo vise vremena da shvate da je RUKAVICA BACENA, ALI BOLJE IKAD NEGO NIKAD I ZA SADA INTELIGENTNO VODE IGRU. NEMACKA KAO UDARNA PESNICA NATO NA BALKANU VEC JE ODAVNO TREBALO DA PLATI CEH. PUTIN JE KOLIKO JUCE TREBAO DA ZATVRI GASOVODE I TIME AKTIVNO DA GUSI NEMACKU PRIVREDU A TIME I FASISTICKU EVROPU DA PRIVODI PAMETI. AMERIKANCI I ENGLEZI SU ISTA GO....A I ONI SE SPREMAJU ZA OZBILJNU I DUGOTRAJNU ZAJEBANCIJU SA RUSIMA. NEMACKA A TIME I EVROPSKA UNIJA MORAJU BITI RAZJEBANI DA BI AMERIKA OSTALA NA CISTINI EGAL RUSIMA ZA KONACNI OBRACUN. AKO AMERI ZAPALE EVROPU BICE TESKO RATOVATI SA E.U. I AMERIKOM ISTOVREMENO. MISLIM DA SE ZAPAD SPREMA ZA SVE MOGUCE VARIJANTE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online