Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.09.2014.
18:29
Beta A

Putin: Pravimo novo nuklearno oružje

Rusija razvija niz novog nuklearnog i konvencionalnog oružja kao odgovor na nedavne poteze SAD i NATO, ali će pažljivo odmeriti cenu da ne bi preopteretila svoju privredu, izjavio je u sredu predsednik Vladimir Putin.

Moramo da modernizujemo naše oružje: Vladimir Putin
 

U govoru na sastanku u Kremlju o planu modernizacije oružja, Putin je rekao da Zapad ne bi trebalo da se iznenadi zbog nastojanja Moskve, jer postoji plan raketne odbrane SAD i druge odluke za koje je rekao da ugožavaju bezbednost Rusije.

"Više puta smo upozoravali da ćemo morati da odgovorimo kontramerama da bismo osigurali svoju bezbednost", rekao je Putin, dodavši da će on biti odgovoran za vladin odbor koji nadgleda vojnu industriju.

Rekao je da je program modernizacije naoružanja za 2016-2025. godinu treba da se usredsredi na izgradnju novog ofanzivnog oružja da bi se obezbedilo "garantovano nuklearno odvraćanje", ponovno naoružavanje strateške i avijacije dugog doleta, stvaranje sistema odbrane vazdušnog prostora i razvoj konvencionalnog oružja visoke preciznosti.

Putin nije izneo pojednosti o novom oružju, ali on i drugi zvaničnici su u više navrata hvalili sposobnosti nove ruske nuklearne rakete da probije svaki "anti-raketni štit". Putinov naglasak na konvencionalnom oružju visoke preciznosti odražava zabrinutost vlade zbog toga što SAD i druge zemlje NATO imaju znatnu prednost u toj oblasti.

Putin je rekao da se potencijalne pretnje mora temeljno analizirati i da na snaku treba "adekvatno odgovoriti" da bi se izbegli preveliki vojni rashodi. On je rekao da ruske odbrambena industrija mora da se oslobodi zavisnosti od uvoza i da brzo bude u stanju da sama proizvede ključne komponente, što održava sankcije Zapada protiv Rusije uz zabranu da joj se prodaje oružje.

Odnosi Rusija-Zapad su zbog krize u Ukrajini pali na najnižu tačku još od Hladnog rata. Samit NATO je prošle nedelje odlučio da stvori jedinice za brzo reagovanje radi zaštite Istočne Evrope od Rusije, a Putin je optužio Zapad da koristi krizu da bi obnovio NATO.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.09.2014. 00:05
Care kadabi mogao napraviti jednu selektivnu da udara samo u NATO-zlikovce (nema izuzetka svi su bombardovali moju Srbiju, a i oni što direktno nisu ti su gori jer se kurvaju)
Četvrtak 11.09.2014. 00:26
Ajde šta si uzeo taj mikrofon,okrenuo se na zapad i strašiš ljudoždere.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online