Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Četvrtak 11.09.2014.
14:18 >> 16:54h
Beta A

Sankcije Rusiji u petak stupaju na snagu?

Nove mere EU protiv Rusije biće usvojene u četvrtak, saopšteno je iz kancelarije predsednika Evropskog saveta Hermana Van Rompeja. Kako je ranije saopšteno, države članice EU složile su se da pojačane ekonomske sankcije stupe na snagu u petak.

Očekuje se da predsednik Evropskog saveta "objasni" odluku o stupanju sankcija na snagu: Herman Van Rompej
 

U saopštenju se ističe da će Evropska diplomatska služba (EEAS) vršiti procenu sprovođenja mirovnog plana u Ukrajini i da bi EU mogla do kraja septembra da suspenduje sankcije ukoliko bude utvrđeno da se mirovni plan poštuje.

"Ukoliko situacija na terenu to dozvoli, Evropska komisija i EEAS treba da iznesu prijedloge za izmenu, suspenziju ili ukidanje usvojenih sankcija", navodi se u saopštenju.

Odluka je doneta da se bi se zadržao pritisak na Moskvu i pored početka smirivanja situacije na istoku Ukrajine, naveo je jedan od izvora.

Mere čiji će detalji biti poznati tek kad u petak budu objavljene u Službenom glasniku Unije, čime i stupaju na snagu, usvojene su zvanično još 8. septembra.

Kažnjavaju Ruse, uništavaju sebe

EU je 8. septembra odobrila uvođenje novog niza sankcija protiv Rusije zbog ukrajinske krize, ali je precizirala da će sačekati nekoliko dana sa sprovođenjem tih kaznenih mera kako bi dala Moskvi vremena da nastavi mirovne napore.

Ambasadori zemalja EU nastavili su razgovore o tome kada će biti primenjene sankcije o čemu nisu uspeli da se dogovore u sredu.

Nesloga u EU: Nema dogovora o novim sankcijama Rusiji

Novi paket sankcija EU uključuje veća ograničenja pristupa Rusije tržištu kapitala, odnosi se i na odbranu, na robu za dvostruku - vojnu i civilnu upotrebu i osetljivu tehnologiju, a proširen je spisak ličnosti kojima se zamržava imovina u inostranstvu i zabranjuje da putuju u EU.

Kako je bilo najavljeno, nove sankcije Rusiji obuhvataju i velike ruske naftne kompanije Rosnjeft, Transnjeft i Gasprom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.09.2014. 14:30
"Odluka je doneta da se bi se zadržao pritisak na Moskvu i pored početka smirivanja situacije na istoku Ukrajine, naveo je jedan od izvora" Ovo me podseca kad su nama govorili: kad budemo videli Milosevica u avionu za Hag, vrata EU su vam sirom otvorena, primicemo vas odmah. Koliko je vremena od tada proslo, a oni nas jos uvek ucenjuju. Sto je najstrasnije, je to, sto se njihovim ucenama ne nazire kraj. Trajace ucene jos dugo, zivi bili pa videli. Rusi braco, ne popustajte ni za milimetar, nego gledajte da se cela teritorija NOVOROSIE zaokruzi. Ovo sto se sad drzi je oko polovine NOVOROSIE.
Četvrtak 11.09.2014. 14:21
DOSADNI STE SA SANKCIJAMA, NEMOZETE RUSIMA NISTA. STRELKOV JE U MOSKVI NA KONSULTECIJAMA, DA ORGANIZUJE RAZJEBAVANJE OBOJENIH REVOLUCIJA KOJE SPREMATE VLAJKU. NIJE VAM TO SRBIJA . VLAJKO ZAVRCI SLAVINE.
Četvrtak 11.09.2014. 14:47
Moram da vam priznam da sam ovoga puta malo pesimista. Ovo primirje ce posluziti Ukrofasistima da se pregrupisu, ojacaju i da krenu u kontraofanzivu. Kako sada stvari stoje Novorosia drzi oko polovine svoje teritorije. Ostade Slavjansk sa okolinom, ostade Mariupolj sa okolinom, ostade Odesa sa okolinom, ostade, Harkov sa okolinom, ostade sve do Dnjepropetrovska...Cudi me da ih odmah nisu nagazili u Mariupolju i da ociste okolinu Donjecka i Luganska da Ukrofasisti ne bi mogli vise da unistavaju infrastrukturu i da ne ginu neduzni civili. Daj Boze da se Novorosia zaokruzi u miru i da prestane rat.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online